15 ton hulpgoederen vanuit Oostende onderweg naar Mozambique

-
Foto Proot -
Vanop de luchthaven van Oostende vertrekken de komende uren en dagen vluchten met hulpgoederen naar Mozambique. Dat meldt het Regionaal Platform Luchthaven Oostende-Brugge (REPLO). 

Het land in het zuidoosten van Afrika werd getroffen door een cycloon die een half miljoen mensen dakloos achterliet. Meer dan 400 Mozambikanen lieten het leven. Artsen Zonder Grenzen heeft nu samen met vrachtmaatschappij Chapman Freeborn een luchtbrug ingericht. Vanaf zondag worden drie Antonov 12-toestellen simultaan ingezet met hoognodige hulpgoederen voor de zwaar getroffen kuststad Beira. Op maandag vertrekt nog een vlucht met hulpgoederen, dinsdag nog eens twee. De zes vluchten zullen in totaal vijftien ton goederen naar Afrika brengen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.