100 Vesparijders in kerststemming

De Kerstrit ging niet onopgemerkt voorbij.
Benny Proot De Kerstrit ging niet onopgemerkt voorbij.
De kerstsfeer droop van de 100 Vesparijders die zaterdag door Oostende reden tijdens de jaarlijkse Kerstrit. 

De Vespa’s waren uitgedost met kleurrijke lichtjes terwijl de rijders zelf zich ook volledig in het thema hadden ondergedompeld. Hoe kan het ook anders: de karavaan had heel wat bekijks op de kerstmarkt op het Vissersplein, maar ook aan de lichttunnel in de Adolf Buylstraat en op Winter in het Park.

 “Het aantal deelnemers stijgt elk jaar, vaak nadat ze op de sociale media foto’s en filmpjes van eerdere edities gezien hebben. Het blijft een unieke rit op de Vespakalender, waaraan ook steeds meer rijders van buiten de provincie, en dit jaar zelfs uit het buitenland meedoen. Het feit dat we voor een goed doel rijden en dat de rit nu ook is opgenomen in het Belgisch Toeristisch Kampioenschap is voor sommigen een extra motivatie. Maar het is in de eerste plaats de sfeer die deze traditie zo bijzonder maakt”, vertelt VCO-voorzitter Manu Mommerency. De rit bracht 1.950 euro op dankzij de Vespaclub Oostende en Kiwanis Noordzee. Het geld gaat dit jaar vzw Arktos.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.