‘Wijksport’ en ‘Sport aan Zee’ laten jong en oud bewegen

Met Wijksport en Sport aan Zee heeft de sportdienst van Oostende een aangepast programma klaar voor kinderen en oudere geïnteresseerden
rv Met Wijksport en Sport aan Zee heeft de sportdienst van Oostende een aangepast programma klaar voor kinderen en oudere geïnteresseerden
Onder de noemer ‘Wijksport’ en ‘Sport aan Zee’ wil de stad iedereen de kans geven individueel of in familiebubbel begeleid te sporten. Dit is een extra en laagdrempelig sportaanbod, bovenop de sportkampen.

Met de nieuwe actie Wijksport, die van woensdag 8 juli tot en met zaterdag 29 augustus loopt, wil de stad kinderen tussen 6 en 15 jaar bereiken om dicht bij huis en in hun eigen wijk te sporten. Oostendse sportclubs brengen hierbij een mix aan sporten, in aanwezigheid van een wijksportcoach. De activiteiten zijn gratis en vinden plaats in open lucht op zeven locaties verspreid over de verschillende wijken. Inschrijven is niet noodzakelijk. “Het wijksportprogramma is nieuw en werd opgenomen in het bestuursakkoord. Niet iedere jongere wil lid worden van een sportclub. Tegelijk willen we hen toch een degelijk bewegingsprogramma aanbieden”, zegt schepen van Sport Bart Plasschaert (CD&V).

Zomerse editie ‘Sport aan Zee’

Jongeren vanaf 16 jaar kunnen in juli en augustus ook genieten van de zomerse editie van ‘Sport aan Zee’, met een waaier aan activiteiten die zowel overdag als ‘s avonds begeleid worden door ervaren lesgevers. Het aanbod is zeer ruim: van badminton, pilates, yoga en zumba tot beweegoefeningen voor 60-plussers en tropical dance.

De kostprijs bedraagt 2,50 euro per activiteit, via een sportkaart van twintig euro die onder andere te koop is bij de dienst Sport in Sportcentrum Mr. V-Arena, in het zwembad en bij het UiTloket in CC De Grote Post. Inwoners met een UiTPAS aan kansentarief krijgen tachtig procent korting en betalen vier euro voor een sportkaart. Deelnemen kan individueel of in de familiebubbel. Meer info op www.oostende.be/sport.