"Wij geloven in deze wijk"

MAISON GALLERIA OPENT TRAITEUR EN KEUKEN IN WESTERKWARTIER

Dominique Bouttelisier, Ingrid Perquy en zoon Thomé. Het koppel opent in de Leffingestraat een nieuwe traiteurszaak, Maison La Galleria.
Foto Benny Proot Dominique Bouttelisier, Ingrid Perquy en zoon Thomé. Het koppel opent in de Leffingestraat een nieuwe traiteurszaak, Maison La Galleria.
In de Leffingestraat openen Dominique Bouttelisier en Ingrid Perquy vandaag hun nieuwe traiteur en keuken La Maison Galleria. "Slechts weinigen geloven in deze buurt en de nieuwe locatie. Maar wij zullen het tegendeel bewijzen", is het koppel vastberaden.

Dominique Bouttelisier en Ingrid Perquy baatten veertien jaar lang tearoom Forum uit op het Mijnplein en nog eens negen jaar lang bistro La Galleria in de Ensorgalerij. Begin deze zomer vormden ze de zaak om tot traiteurzaak. Vanaf vandaag is hun tweede La Maison Galleria geopend in de Leffingestraat 137, op de hoek van de Zwaluwenstraat.


"Het is niet alleen een traiteurzaak. Hier bereiden we ook de gerechten voor de zaak in de Ensorgalerij. Een centrale keuken voor twee winkels, dus", vertellen Dominique en Ingrid. "In de Ensorgalerij moest vooral de keuken vernieuwd worden met het oog op de steeds strengere voedselveiligheidsnormen. Maar omdat we het pand huurden, zagen we de zware investeringen niet zitten. Bovendien waren we ook toe aan iets nieuws, na meer dan twintig jaar hard werken als restaurantuitbater. We kregen de mogelijkheid om het pand in de Leffingestraat te kopen - waar voorheen Huis Van Landschoot was gevestigd - met daarbij ook een nieuwe keuken." La Maison Galleria presenteert verse visgerechten met kreeft als specialiteit, delicatessen, belegde broodjes en ook charcuterie. Opvallende toets is het homarium, waarin schaaldieren worden gehouden, dat in de gevel is verwerkt.

Vooroordelen

Toch kreeg het koppel negatieve reacties te horen toen ze naar de rand van het Westerkwartier verhuisden, want andere handelszaken trokken er weg. "Mensen verwezen naar de allochtonen die hier in de wijk wonen. 'Waarom gaan jullie zich in godsnaam dáár vestigen', zeiden ze tegen ons. Velen vinden de locatie maar niks, maar wij willen het tegenoverstelde bewijzen. Het is een fantastisch pand met veel visibiliteit en in het gebouw wonen sympathieke mensen. De buitenlanders die in de buurt wonen, kwamen tijdens de inrichting van de winkel al nieuwsgierig een kijkje nemen. En ja, er zijn misschien wel veel buitenlandse winkels, maar die mensen mogen ook hun boterham verdienen. Zolang ze met alles in orde zijn, doet niemand iets verkeerd. We zijn ons bewust van de vooroordelen over de buurt, maar laat ons alstublieft eens positief zijn. Iedereen is hier welkom. Tot slot merken we op dat hier nog altijd meer Belgen dan buitenlanders in de wijk wonen."


Het productaanbod is volgens Dominique en Ingrid een troef. "Je hebt hier geen viswinkels meer en daar spelen wij op in. Behalve verse vis blijft kreeft onze specialiteit. Dat we 'gamba's Bollywoord' serveren is louter toeval. Het gerecht met rode curry staat al langer op de kaart en is niet speciaal voor onze nieuwe locatie gemaakt", lacht het koppel.


"Horecazaken kunnen zich overal vestigen, zolang er maar kwaliteit geserveerd wordt", analyseert Gunther Vanpraet van het Economisch Huis. "Oostende is nu ook niet zo groot en het Westerkwartier heeft verschillende voordelen, zoals parkeerplaats. Je valt er misschien méér op dan in het centrum. Wie een pure 'shoppingzaak' opent, zoals een kledingszaak, vestigt zich best wel op een van de hoofdassen van de stad."