"We brengen het strand naar de Heizel"

KVO PLANT FANDORP ONDER ATOMIUM VOOR BEKERFINALE IN MAART

Een beeld van de fandag van KVO op het strand in 2015. De club wil dezelfde taferelen zien in het fandorp bij het Atomium, en zal daarvoor zelfs heel wat zand voorzien.
Archief Henk Deleu Een beeld van de fandag van KVO op het strand in 2015. De club wil dezelfde taferelen zien in het fandorp bij het Atomium, en zal daarvoor zelfs heel wat zand voorzien.
KV Oostende zal voor de bekerfinale een fandorp onder het Atomium bouwen. De club hoopt zowat 20.000 fans naar de Heizel te lokken en trekt daarvoor alle registers open. Brussel gaat op 18 maart helemaal à l'Ostendaise.

Zaterdag 18 maart staat bij elke rasechte Oostendenaar met stip in de agenda. De bekerfinale tegen Zulte-Waregem moet voor KV Oostende een groot feest worden - liefst met eindwinst, natuurlijk. De club plant een heus fandorp bij het Atomium, zo vertelt commercieel directeur Patrick Orlans. "We kregen van de Belgische voetbalbond tribune drie en vier toegewezen, die aan de kant van het Atomium liggen. Dat is een ideale aansluiting voor zowel onze vipformule als ons fandorp. De voetbalbond splitst het plein onder het Atomium op in twee delen. Elke ploeg krijgt een ruimte. Daar mogen we zo goed als alles doen wat we willen. We zullen dan ook een fandorp bouwen: Ostende Plage", knipoogt Orlans. "We proberen om een echt strand aan te leggen. Let wel, we zullen heus geen honderdduizenden kilo's zand aanvoeren, het moet realistisch blijven. Hoe dan ook zal het fandorp Oostende uitstralen. We willen het goed doen, ook al moeten we kort op de bal spelen."

Kom met de bus

De hele promocampagne rond de bekerfinale draagt de naam Brussel à l'Ostendaise. KVO krijgt net als Zulte-Waregem bijna 20.000 tickets ter beschikking. "We willen zoveel mogelijk mensen mobiliseren. Iedereen kan via de club een los ticket kopen en op eigen houtje naar Brussel trekken. Maar als supporter kom je beter met de bus. We helpen onze fanclubs met het regelen van bussen. Zo kan iedereen, lid of niet, mee naar de Heizel. En voor onze vips plannen we een mooie formule in het Heizelpaleis." Ook de veiligheidsdiensten vragen om zo veel mogelijk met de bus te komen. Handtassen of rugzakken komen het stadion niet in. De ticketprijzen worden maandag officieel vastgelegd, maar in principe kost een kaartje 25, 35 of 55 euro.

#iedereenheizelt

Met #iedereenheizelt tracht KVO iedereen warm te maken voor het grootste moment uit de clubgeschiedenis. "We zullen alle registers opentrekken en we willen heel Oostende bij dit historische gebeuren betrekken. Niet alleen via sociale media, ook met speciale stickers en affiches. Eigenlijk willen we élke doelgroep aanspreken: van rotary clubs tot scholen en jeugdverenigingen. Iedere Oostendenaar móét mee."

Handelaars doen mee

Zelfs verschillende handelszaken zullen een bus inschakelen. "Ik had al een optie genomen op een bus na de kwartfinale", zegt Peter Maenhoudt van Engelse delicatessenzaak 't Iengels Wienkeltje in de Christinastraat. "Ik heb dat gedaan als voetbalfan en als fiere Oostendenaar. Met veel vrienden en als voetbalfan zullen we KVO naar de overwinning schreeuwen." Meer dan waarschijnlijk springen nog meer handelszaken op de kar. Je kan alle praktische informatie over de bekermatch terugvinden op www.kvo.be.