Vijf reddingsboten zoeken vermiste jongeman na feestje met vrienden op strand. Hij bleek zijn roes uit te slapen in portaal

Archieffoto. Zoekactie op zee voor de kust van Oostende.
Bart Boterman Archieffoto. Zoekactie op zee voor de kust van Oostende.
Voor de kust van Oostende, op het strand en in de buurt van de zeedijk, is woensdagmorgen vroeg een grootschalige zoekactie gehouden naar een vermist persoon, een 23-jarige jongeman. Hij had samen met een klein groepje vrienden een feestje gehouden op het Klein Strand, maar was plots verdwenen. De hulpdiensten namen het zekere voor het onzekere en zetten maar liefst vijf reddingsboten in om de vermiste te zoeken, gezien die mogelijk in zee terecht was gekomen.

De man zou al rond 3 uur ’s nachts verdwenen zijn geweest. Zijn vrienden bleven tevergeefs zoeken en sloegen pas om 5.38 uur alarm bij de hulpdiensten. “De reddingshelikopter was niet beschikbaar gezien die bezig was met een organentransport. Er is besloten om vijf reddingsboten in te zetten om de vermiste te zoeken in het water, met name de Pollux van de marine, de R6 Orka en de Sirius van DAB Vloot, de SPN09 van de scheepvaartpolitie en ook de brandweer ging te water met hun boot”, zegt diensthoofd Dries Boodts van het MRCC, het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum. Intussen zocht de politie aan land en de brandweer op het strand. 

Vloedstroom

“De reddingsboten kamden eerst het water tussen de westelijke strekdam en het staketsel uit, bij het Klein Strand. Vervolgens werd de havengeul doorzocht en daarna werd het zoekgebied uitgebreid tot de volle zee, tussen Bredene en Oostende. Het was namelijk vloedstroom. Pas rond 7.50 uur kwam het verlossende bericht en keerden de schepen terug naar hun ligplaatsen. De vermiste was teruggevonden aan land door de politie, in de Kemmelbergstraat”, aldus Boodts. Dat is een straatje dwars op de zeedijk, een kwartier wandelen van aan het Klein Strand. 

Roes uitslapen 

De jongeman was de hele morgen op de dool geweest en hij was nogal beschonken. Volgens de lokale politie Oostende was hij zijn roes aan het uitslapen in het portaal van een appartementsgebouw. Hij werd meegenomen voor een verhoor. De kans dat hij zal moeten opdraaien voor de kosten van de reddingsactie is echter heel klein. 
31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Etienne Callebout

  Gasboete ,openbaar dronkenschap. PV voorgeleid bij onderzoeksrechter .Maar ja iemand die alleen in beschonken toestand naar huis gaat vlieg wel de bak in .Bij deze is er niets gebeurd .en maar pamperen ...........

 • Francy Rys

  Kosten betalen. Iemand die in dronken toestand dergelijke reddings operatie teweeg brengt moet opdraaien voor de kosten. Zo ga je tweemaal nadenken. Ongehoord dat weer de belastingbetaler daarvoor moet opdraaien. In tijden waar reeds een prijskaartje in de lucht hangt voor alle miljarden weggevertjes van allerlei aard

 • Franky Puystjens

  Niemand die er aan dacht om de jongeman op z'n GSM proberen op te bellen...? Zolang die telefoon nog overgaat (ook al wordt niet opgenomen) mag men er toch redelijkerwijs van uitgaan dat ie niet in het water is terecht gekomen, toch...!?

 • Kris Boydens

  Gewoon kei hard aanpakken. Alle onkosten betalen en hoge boete bovenop.

 • Jules Vermeers

  Geef hem en zijn trawanten een boete en registreer ze ik wil niet bijdragen aan de ziekenkast om dat zulke dwazen te betalen als ze ziek worden, om nog niet om het gevaar van andere mensen te spreken. Wij de mensen die ons wel gedragen willen niet meer de kosten betalen voor die onnozelaars als ze ziek worden door het corona virus!