“Verkeerde huis, jongens.” Tieners krijgen werkstraf na inbraak bij buurvrouw van drugleverancier: elk werkstraf van 200 uren

De drie tieners stonden terecht in de rechtbank van Brugge.
JHM De drie tieners stonden terecht in de rechtbank van Brugge.
Drie tieners uit Oostende, van 19 en 20 jaar oud, moeten elk een werkstraf van 200 uren vervullen nadat ze een brutale inbraak bij een onschuldige vrouw. Ze moeten haar en haar man een morele schadevergoeding van 1.300 euro betalen, en de bij hen gestolen 850 euro terugbetalen.

De broers S.T. en P.T. en hun vriend P.W. hadden op 25 juli vorig jaar het plan opgevat om de drugleverancier van een van hen te beroven terwijl hij op reis was. Ze zouden dat doen door via de achterdeur van de woning in de Kaïrostraat in te breken. De tieners telden de omheiningen van de tuinen achteraan echter verkeerd. Daardoor braken ze niet binnen bij de drugleverancier, maar wel bij zijn buurvrouw. Zij lag te slapen en ging kijken toen ze gestommel hoorde. Ze werd plots geconfronteerd met twee van de drie jongeren, gewapend met een pekkel van een fiets. Ze schreeuwden in het Engels: “Money, money!” Toen de doodsbange vrouw hen een geldkistje gaf met daarin 850 euro, dat ze bijeen had gespaard voor hun huwelijksreis, eisten de jongeren meer. “More money, drugs!”, schreeuwden ze. Pas toen besefte de vrouw dat ze eigenlijk bij haar dealende buurman moesten zijn. Ze liet hen fijntjes weten dat ze zich vergist hadden van woning, waarop het drietal het op een lopen zette.

Slapeloze nachten

De drie jongens zetten hun fout de nacht nadien recht en braken in het juiste huis in. Maar een buurman had lawaai gehoord en belde de politie, die het drietal kon arresteren. Ze hadden geld en drugs in hun zakken. De drie tieners kregen voor de inbraak elk een werkstraf van 200 uren. Vervullen ze die niet, dan moeten ze elk 18 maanden naar de cel. S.T., die het plan beraamd had, kreeg nog eens een jaar cel met uitstel daarbovenop, omdat hij ook drugs gedeald had. De overvallen drugdealer kreeg voor de inbraak een schadevergoeding van 250 euro. Het koppel dat thuis overvallen werd, krijgt de gestolen 850 euro van hun huwelijksreis terug, en een morele schadevergoeding van 1.300 euro. “We hebben nog steeds schrik, waardoor we niet goed slapen”, had het koppel tegen de rechter gezegd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jan pootemans

    Belachelijk deze uitspraak. Allee ze kunnen meelopen in de klimaatmars.