'Singles' opent afdeling in Oostende

ORGANISATIE ZET LEUKE ACTIVITEITEN OP TOUW VOOR ALLEENSTAANDEN

Projectverantwoordelijke van de Oostendse afdeling van 'Singles' Kristien Taelman heeft zelf haar man ontmoet via de organisatie. Meer informatie op www.singles.be.
Foto Proot Projectverantwoordelijke van de Oostendse afdeling van 'Singles' Kristien Taelman heeft zelf haar man ontmoet via de organisatie. Meer informatie op www.singles.be.
'Singles', een organisatie die activiteiten op touw zet voor alleenstaanden, opent na Antwerpen, Gent, Leuven en Hasselt nu ook een afdeling in Oostende. "We geven gelijkgestemde singles de kans om elkaar op een leuke manier te ontmoeten, geen geforceerd gedoe."

Er zijn heel wat online datingsites, en dan hebben we het nog niet eens over apps zoals Tinder. Er zijn ook sites voor specifieke doelgroepen, zoals alleenstaande senioren. De organisatie 'Singles' wil rond alle bestaande kanalen heen fietsen en presenteert zichzelf als activiteitenvereniging. "We richten ons op iedereen die single is geworden. We willen die mensen vooral terug een actief sociaal leven geven. Neem nu vrouwen of mannen na een scheiding. Vaak kiezen de vrienden een kant of houden ze zich wat afzijdig. Dan verlies je een groot stuk van je netwerk. Wij stellen elke maand een afwisselende activiteitenkalender op met verrassende, originele en professioneel georganiseerde activiteiten. Dat gaat van zweefvliegen tot kookworkshops, wandelingen of een museumbezoek", zegt projectverantwoordelijke Kristien Taelman.

Geen gedoe

"Ook op feest- of brugdagen haalt Singles alles uit de kast om de actieve alleenstaande een authentiek en grensverleggend dagprogramma aan te bieden. We geven gelijkgestemde singles de kans om elkaar op een sfeervolle manier te ontmoeten, zonder geforceerd gedoe. Er is geen druk. Er kunnen vriendschappen en relaties uit voortvloeien maar dat is zeker niet het hoofddoel. We zijn dus absoluut géén huwelijksbureau of datingagentschap." Kristien Taelman leerde trouwens zelf haar man kennen via Singles. Ze hebben intussen samen een kindje.

800 leden

Singles bestaat al 24 jaar en is na Antwerpen, Gent, Leuven en Hasselt nu ook in Oostende actief. Projectverantwoordelijke Kristien Taelman werkt op afspraak vanuit haar kantoor in de Spalaan. "Van hieruit richten we ons op de hele provincie. Het concept slaat zeer zeker aan. In heel Vlaanderen hebben we 800 actieve leden. Elke activiteit telt tussen 30 en 150 deelnemers, al is dat hoge cijfer eerder uitzonderlijk. Leuke dingen doen, daar draait het om. Via de website www.singles.be kunnen geïnteresseerden zich inschrijven. Daarna komen ze bij ons op kennismakingsgesprek en leggen we onze werking uit, met alle praktische info over de activiteiten. We polsen ook naar de verwachtingen van de deelnemers."

Praktisch

Inschrijven kost eenmalig 300 euro, per jaar betaalt de deelnemer 150 euro abonnementsgeld. Uit de cijfers van de gemeentelijke profielschets blijkt alvast dat Oostende afgelopen jaar 8.670 alleenwonende vrouwen en 7.906 alleenwonende mannen telde. Die cijfers verdienen nuance - zo kan je een relatie hebben, maar niet officieel samenwonen - maar tonen wel aan dat het concept van Singles potentieel heeft.