"Ons doel? Een echte sportcampus worden"

EERSTE WEEK OLYMPUS VAN ATHENEUM PEGASUS GESLAAGD

Leerkrachten Morgane Vantiggel en Geert Engelen, en Lars Wallaeys beleefden met de leerlingen van de eerste graad een prima schoolstart.
Foto Timmy Van Assche Leerkrachten Morgane Vantiggel en Geert Engelen, en Lars Wallaeys beleefden met de leerlingen van de eerste graad een prima schoolstart.
De nieuwe campus Olympus, onderdeel van Koninklijk Atheneum Pegasus, heeft haar eerste schoolweek achter de rug. De leerlingen krijgen er via de specifieke lessenpakketten Edufoot en Edubasket vier extra uren sport. "Op termijn willen we uitgroeien tot een echte sportcampus", duidt coördinator Lars Wallaeys.

In de Schapenstraat betrokken 65 leerlingen, veertien leerkrachten, twee secretariaatmedewerkers en coördinator Lars Wallaeys de nieuwe campus Olympus. Van de 65 leerlingen zitten er 33 in het eerste middelbaar, de rest zit in het tweede jaar.


De school deelt het nieuwe gebouw met het Ensorinstituut en Centrum Deeltijds Onderwijs. Heel concreet kunnen jongens en meisjes er via de projecten Edufoot en Edubasket vier extra uren training krijgen.


Lars Wallaeys, 22 jaar actief bij KV Oostende en voormalig leerkracht, beschrijft als leidinggevende het belang van de nieuwe campus. "Jongens of meisjes die aangesloten zijn bij een voetbal- of basketclub, kunnen zich inschrijven voor Edufoot en Edubasket. Het basispakket van lessen zoals Nederlands, Frans, wiskunde en natuurwetenschappen, is hetzelfde als bij andere studierichtingen. Alleen krijgen ze hierbovenop vier specifieke uren sport. Het grote voordeel is dat wanneer een leerling stopt bij de sportclub - om welke reden dan ook -, hij of zij perfect kan instromen in een andere, klassieke studierichting. Ze missen dus niks." Toch wil Wallaeys iets duidelijk stellen. "Wij doen niet hetzelfde zoals het KTA in Brugge, waar je meteen acht uur sport krijgt. Bij ons staat de combinatie van sport en studies centraal. Je hoeft ook geen lid te zijn van een profclub in de regio, zoals KV Oostende of BC Oostende. We werken wel met hen samen, bijvoorbeeld voor het gebruik van het kunstgrasveld op de Schorre, de Mister V-Arena of trainingsinhoud, wat zorgt voor een zeer professionele begeleiding en aanpak. We hebben leerlingen die voetballen bij Bredene, Spermalie of Fusion of basketten bij Gistel."

Complete campus

Momenteel kan Olympus gebruik maken van vijf leslokalen in de Schapenstraat.Alle theoretische vakken vinden hier plaats, al moeten ze soms nog eens een dagje pendelen naar Pegasus in de Steensedijk voor specifieke vakken, zoals natuurwetenschappen, plastische opvoeding of techniek. "Momenteel wordt er gebouwd aan een nieuwe sporthal. Die zouden we vanaf het schooljaar 2019-2020 kunnen gebruiken. Het vergroot niet alleen de visibiliteit van Olympus, maar behalve de sportzaal zelf zijn er nog eens drie lokalen en een wetenschapsklas. Daardoor kunnen we op termijn uitgroeien tot een complete sportcampus met richtingen als wetenschappen en moderne talen, en een tso-afdeling."