"Oef, eindelijk kerstsfeer"

BEZOEKERS VOL LOF OVER IJSPISTE OP VIJVER LEOPOLDPARK

Heel wat Oostendenaars en toeristen testen al meteen de schaatspiste op de vijver van het Leopoldpark uit.
Benny Proot Heel wat Oostendenaars en toeristen testen al meteen de schaatspiste op de vijver van het Leopoldpark uit.
Niet alleen is de kerstverlichting gisteren aangestoken in Oostende, onder ruime belangstelling zijn ook de winterevenementen afgetrapt. Blikvanger is de nieuwe schaatspiste op de vijver van het mooi aangeklede Leopoldpark. "Véél gezelliger dan die grote tent op het Wapenplein", vinden de bezoekers.

Het Leopoldpark is de jongste jaren uitgegroeid tot de ideale plaats om evenementen te organiseren. Ook nu dient het wonderwel om de kerstsfeer op te roepen tijdens 'Winter in het park'.


Oostende wilde iets speciaals en pakt uit met een schaatspiste op de vijver samen met het Event Management Organisation (EMO). Heel wat nieuwsgierigen kwamen gisteren al een kijkje nemen en waren onder de indruk. "Eindelijk échte kerstsfeer in Oostende, oef. Dit is enorm geslaagd. We zullen zeker nog schaatsen", vertellen Sylvia en Fleur Hoorelbeke. Ook Caroline Stubbe kwam uit nieuwsgierigheid naar de opening. "Dit is veel beter dan vroeger, er is tenminste sfeer. Ook de schaatspiste is super, ik zal die zeker eens proberen", zegt Caroline.


De voorbereiding verliep door de weersomstandigheden wat moeizaam, maar de organisatie is klaar voor een eerste topweekend. "We hopen dat we onmiddellijk kunnen knallen. Heel wat mensen kijken uit naar een echte kerstmarkt", vertelt Quinten Goekint van EMO. De schaatspiste op de vijver aanleggen, was een moeilijke opdracht. "We zijn de eersten die een schaatspiste bouwen op pontons, maar het is gelukt. De regen wordt de grootste uitdaging, maar het heeft zeker een extra charme om in openlucht op een vijver te schaatsen."

De lichttunnel in de Adolf Buylstraat is nog niet helemaal af, maar is toch al indrukwekkend.
Benny Proot De lichttunnel in de Adolf Buylstraat is nog niet helemaal af, maar is toch al indrukwekkend.

Mercator

Gisteren werd ook de kerstverlichting aangestoken. Springt eruit: de lichttunnel, die weliswaar nog niet volledig klaar is, met 232.500 lichtjes in de Adolf Buylstraat. En ook de Mercator is opnieuw verlicht. Op de lichtshow zelf is het nog even wachten tot 15 december.


Bij Toerisme Oostende kijken ze alvast uit naar een veelbelovend eindejaar.

Inpakbar

"Ons winterconcept biedt voor elk wat wils, met onder meer de schaatspiste, het Huis van de Kerstman op het Wapenplein en een magazine met 100 cadeautips bij Oostendse handelszaken. In het Feest- en Kultuurpaleis is gisteren ook de tijdelijke inpakbar geopend. Tijdens de weekends en in de vakantie kunnen shoppers hier hun cadeautjes laten inpakken in speciaal papier", aldus Pieter Hens van Toerisme Oostende.


Veel meer over Winter in Oostende vind je op www.visitoostende.be/nl/winter.