‘Lokale Helden’ zet Oostendse metalbands in de kijker: The Nealions, Mother en Lethal Injury

Lethal Injury
Lethal Injury Lethal Injury
Aanstaande vrijdag om 20.30 vanaf 20.30 uur gaan drie Oostendse metalbands met de aandacht lopen tijdens ‘Lokale Helden’, een initiatief van Poppunt. Lethal Injury, Mother en The Nealions zullen zaal Elysée in de Langestraat alvast doen daveren.

Lokale Helden is al aan haar vierde editie toe en belicht dit keer het zwaardere werk. Opener is The Nealions wiens exotisch samenspel tussen gitaar en synthesizer, gedragen door een stevige bass en krachtig drumspel, zorgt voor een sterk mengsel van post, stoner en psych. Mother is een vrij nieuwe postmetalband rond de broers Tuur (drums) en Toon (gitaar, zang) Soete met Lynn Claus op bass. Zij brengen één nummer van maar liefst 45 minuten. Afsluiten doet Lethal Injury, dé Oostendse  metalband van het moment. De groep werd opgericht in januari 2015, in juni volgde de eerste demo vol pure old school trashmetal. Interessante supports die ze in het verleden al deden zijn onder meer Anthrax (in Zaal De Zwerver), Hirax, Nervosa, Them, Insanity alert en Legion Of The Damned. Intussen heeft de band een volwaardig debuutalbum uitgebracht, ‘Melancholia’. Het is een mix van trash-, death- en blackmetal. De bandleden zijn Josha Pylyser, Dennis Wyffels, Kevin 'Rambo' Van Eeckhoutte, Jonjo Hardy en Arthur Loobuyck. Leuk detail: Lokale Helden is geheel gratis. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.