“Ik heb indianenbloed en ben verre familie van Geronimo”: man stapt met tomahawk krantenwinkel binnen

De man beweerde indianenbloed te hebben.
thinkstock De man beweerde indianenbloed te hebben.
Een 27-jarige Oostendenaar riskeert drie maanden cel voor verboden wapenbezit. Jimmy V. stapte vorig jaar een krantenwinkel in Oostende binnen met een tomahawk: een strijdbijl die vroeger door de indianen werd gebruikt.

“Ik ben verre familie van Geronimo (een indianenleider, red.) en heb indianenbloed.” Die verklaring legde Jimmy V. (27) uit Oostende op 4 januari vorig jaar af, toen hij net was opgepakt in een krantenwinkel in de badstad. De twintiger was kort voordien de zaak binnengestapt met een tomahawk. Hij bedreigde geen mensen, maar hing gewoon wat rond. Diezelfde namiddag had de politie al een melding gekregen uit de buurt van een supermarkt. Jimmy V. had er met de bijl staan rondzwaaien, maar bleek al verdwenen bij aankomst van de politie. De man wist na z’n arrestatie niet meer wat er gebeurd was. Wellicht was hij bij de feiten onder invloed van alcohol of drugs. Voor z’n proces kwam hij donderdagmorgen niet opdagen. Het openbaar ministerie vorderde drie maanden cel. Uitspraak op 23 mei.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.