“Geef Oostende een Lucyplein om twee volkszangeressen te eren”

Lucy Loes
JVK Lucy Loes
Raadslid Vanessa Vens (sp.a-stadsmakers) hield tijdens de gemeenteraad een vurig betoog om een Lucyplein te vernoemen naar twee Oostendse zangeressen: Lucy Monti en Lucy Loes. Enig probleem, er is nog geen straat of plein.

‘Ik juich toe dat je bent ingegaan op het voorstel van Sofie Lemaire om meer straten of pleinen naar vrouwen te vernoemen. Gezien het gebrek aan nieuwe straten en pleinen vraag ik om je punt in het bestuursakkoord om het Leopoldpark met de Grote Post te verbinden, hieraan te koppelen. Mijn voorstel bestaat erin om op die plaats twee vrouwen te eren. We maken een Lucyplein zodat we Lucy Loes en Lucy Monti altijd zullen blijven herinneren. Dit zijn twee grote Oostendse dames, 2 volksfiguren, 2 zangeressen en elkaars nichten. Zij zongen samen de longen uit hun lijf en vertolkten de Oostendse vissersliederen voor verschillende generaties met liefde en grote verve. Op dat plein zal hun muziek kunnen voortleven. Lucy Loes en Lucy Monti maken deel uit van het Oostendse DNA en onze collectieve culturele geschiedenis”, lichtte Vens toe. 

Het sappig betoog kon verantwoordelijk schepen Björn Anseeuw weliswaar niet bekoren. “Ik kan de procedure nog niet opstarten omdat er nog geen straat of plein naar hen vernoemd kan worden”, antwoordde de schepen kort.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerard Delbaere

    Md Vens Het was wel degelijk dat Lucie Monti en haar broer Pete Monti die begonnen zijn de ostendsche liedjes en dan pas later Lucie Loes.

  • Stan Vankoo

    Zijn er echt geen andere problemen bij Vens en haar partij???