"Alleen de trampolines nog"

'Hangtime' opent op 17 december de deuren

De enorme hal van het voormalige Explorado wordt omgebouwd tot trampolinepark.
Benny Proot De enorme hal van het voormalige Explorado wordt omgebouwd tot trampolinepark.
Hangtime opent op 17 december. De zussen Anne Mie en Griet Strubbe werken dag en nacht om de deadline te halen. Tegen volgende week zondag moeten alle trampolines er staan.

De letters van Explorado hangen nog aan het gebouw naast Duin en Zee, maar woensdag verdwijnen ze ook. "We zijn meer dan een maand bezig geweest om het gebouw volledig leeg te halen. Dat was tot nu toe eigenlijk het grootste werk", licht Griet strubbe toe. Pas nu valt op hoe groot het gebouw eigenlijk is. Het grootste deel wordt straks volgezet met trampolines. "Er komt een groot vlak met allemaal trampolines, zowel vlakke als schuine. Daarnaast komt er een ruimte voor dodgeball, zeg maar trefbal met trampolines, een basketnet waar je zal kunnen dunken, en we voorzien ook een luchtkussen naast de trampolines om zacht te vallen als je een salto maakt. Aan de andere kant komen een foampit (een bak met zachte schuimblokken om in te landen) en een horizontaal klimparcours", vertelt Griet. Voor de bezoekers binnen mogen, komen ze eerst in een instructieruimte waar alle regels worden toegelicht. "Veiligheid staat immers voorop." De grote ruimte werd aangekleed met zwarte doeken. "Die zijn goed voor de akoestiek, maar we kiezen ook bewust voor een blackbox en zachte kleuren voor de trampolines. We zijn ervan overtuigd dat de mensen voor kleur zullen zorgen." Op een platform op de eerste verdieping, dat uitkijkt over de trampolines, is er plaats voor feestjes.

Horecazaak

Een ander belangrijk onderdeel van de nieuwe trekpleister wordt de horecazaak. "We willen dat bezoekers en ouders hier rustig iets kunnen drinken en eten, maar de zaak staat ook los van het trampolinegedeelte. We hebben aan de ene kant lange tafels voorzien voor groepen en de andere kant is het een soort hotellobby met zeteltjes en tafels. Iedereen moet hier rustig kunnen zitten om zijn krant te lezen. Er zijn immers weinig andere horecazaken in de omgeving." Griet en Anne Mie kiezen bewust voor gezonde snacks. "We starten met verse soepen waarbij je extra's zoals balletjes en gruyèrekaas zelf kan kiezen. Daarnaast zetten we in op koffie en verse thee. We willen er een beleving van maken." Tegen de krokusvakantie wordt ook de speelzone opgebouwd. "Dat gedeelte komt pas later, maar er zal wel al iets voorzien zijn voor de kleinsten in het horecagedeelte."

Zelfs op kerstdag open

Hangtime is de hele kerstvakantie open, zelfs op kerstdag en Nieuwjaar zelf. Het is een ideale uitstap om de koude winterdagen te vullen. "We zijn telkens open op woensdag, in de weekends en zeven op zeven in de vakanties. We werken daarvoor samen met een 30-tal jobstudenten. Vanaf volgende week wordt het online reservatiesysteem gelanceerd, maar we merken al heel wat interesse", besluit Griet, die samen met haar zus staat te popelen om te beginnen aan hun droom.