George, Felicity, Ferre en Elise maakten in Lummen een sneeuwman.
Volledig scherm
George, Felicity, Ferre en Elise maakten in Lummen een sneeuwman. © Mine Dalemans

Ook vandaag kleurt Vlaanderen wit: sneeuw valt lokaal met pakken uit de lucht

We zouden het paasweekend niet ingaan met lenteweer, zoveel was al duidelijk. Maar ons klimaat is aprilse grillen duidelijk nog niet verleerd: op heel wat plaatsen in Vlaanderen lieten de hemelsluizen een lading sneeuw los.

 1. Alleen maar lachende gezichten op coronaproof Buitenspeeldag op Damberdshof
  Roeselare

  Alleen maar lachende gezichten op corona­proof Buiten­speel­dag op Damberds­hof

  Op grote schaal samen buiten spelen op Buitenspeeldag, was dit jaar niet mogelijk door de coronacrisis. Daarom liet het Roeselaarse stadsbestuur haar traditionele oproep om massaal speelstraten aan te vragen en speelactiviteiten te organiseren dit jaar achterwege. Wel verdeelden ze via de scholen Pretpakketen vol gadgets waarmee kinderen op school buiten konden spelen. Maar her en der werd er toch coronaproof buiten geravot. Dit onder meer op het Damberdshof waar VOC Opstap de kinderen uit de buurt heel wat oldschool spelplezier voorschotelde. “Om alles veilig te houden mag er enkel gespeeld worden binnen de gezinsbubbel of met maximum drie kinderen samen”, vertelt Wim Defraeye. “We zetten een parcours op van verschillende al dan niet oude volksspelen zoals sjoelen, vier op een rij, Jenga en blikgooien. Met enkele vrijwilligers zorgen we dat de bubbels zich niet vermengen.”
 2. Leuvense horeca revolteert tegen vroeg sluitingsuur: “Als dít de voorwaarden zijn, open ik terras niét”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense horeca revolteert tegen vroeg sluitings­uur: “Als dít de voorwaar­den zijn, open ik terras niét”

  De horecasector kijkt uit naar 8 mei, maar het aanvankelijke enthousiasme wordt stevig in de kiem gesmoord door een vroeg sluitingsuur. De sector pleit voor minstens 23 uur, maar de experten gaan voor 20 uur. Het compromis zou 21.30 uur zijn, maar ook dat is voor de meeste uitbaters onaanvaardbaar. Uit een exclusieve rondvraag van HLN Leuven blijkt dat heel wat Leuvense zaken –en niet de minste- ervoor kiezen om het terras onder die voorwaarden niet te heropenen.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt