Ook in villawijk De Lint probeerde man mogelijk kinderen te lokken

De man die gezocht wordt voor kinderlokking in Hoogstraten heeft mogelijk ook toegeslagen in Oud-Turnhout. Een man veinsde dat zijn pup was weggelopen en vroeg drie kinderen van vijf tot acht jaar mee te helpen zoeken naar het hondje. "Toen de moeder van de kinderen opdaagde, vluchtte de verdachte weg", vertelt een kennis van het gezin.

Twee dagen nadat het parket in Turnhout een robotfoto verspreidde van een verdachte die een vierjarig kind probeerde mee te lokken in Hoogstraten, heeft mogelijk dezelfde man zijn slag proberen te slaan in Oud-Turnhout. Net zoals op 16 augustus in Hoogstraten, is ook woensdag in Oud-Turnhout een hondje gebruikt als excuus. In Hoogstraten probeerde de verdachte een kind mee te lokken met de belofte dat het kind naar jonge hondjes mocht gaan kijken en een zak snoep zou krijgen. Dit keer kregen drie kinderen van vijf tot acht jaar te horen dat een hondje was weggelopen. "De kinderen waren in de tuin aan het spelen. Een man is aan de omheiningsdraad rond de tuin komen staan om met de kinderen te praten", vertelt een kennis van de slachtoffers. "Hij zei tegen de kinderen dat zijn pupje verloren was en vroeg of ze mee naar zijn hondje wilden gaan zoeken."

Eerst mama vragen

Het oudste kind, een meisje van acht jaar, liep naar binnen om aan haar mama te vragen of ze mee mochten helpen zoeken naar het hondje. De moeder vertrouwde het zaakje niet en ging mee naar buiten. "Toen de moeder buiten kwam, is de man weggelopen", vervolgt de kennis.

Het nieuws dat ook een kinderlokker actief is geweest in Oud-Turnhout, verspreidde zich gisteren via de sociale media. "We vermoeden dat het om dezelfde man gaat, want ook hier gebruikte hij een smoes met hondjes", vervolgt de kennis van de slachtoffers. "Iedereen moet zijn ogen goed open houden, zodat de man snel van de straat kan worden gehaald. Twee keer konden de moeders van de kinderen net op tijd tussen komen, maar wat als een volgende moeder het zaakje niet meteen doorzien heeft?"

Het incident zou zich voorgedaan hebben in De Lint, een villawijk in het gehucht Zwaneven. Het is niet duidelijk of de moeder van de kindjes al een klacht heeft ingediend bij de politie. (JVN)

De robotfoto van de vermeende kinderlokker.
RV De robotfoto van de vermeende kinderlokker.