'Outer Schlagert' enkele jaren geleden - archiefbeeld
Volledig scherm
PREMIUM
'Outer Schlagert' enkele jaren geleden - archiefbeeld © Claudia Van den Houte

Onze weekendtips voor Denderstreek en Vlaamse Ardennen: Van zomerfeesten met optredens en kinderdorp over retroparty tot wijnfeest

Denderstreek/Vlaamse ArdennenHet is al een drukke zomer geweest en ook komend weekend valt er weer heel wat te beleven in de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen. Van een zomerfeest met gratis optredens en kinderdorp in Denderleeuw over een retroparty in Oudenaarde tot een wijnfeest in Aalst: er is voor elk wat wils.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.