Enkele deelnemers van de Schelpenteldag van vorig jaar.
Volledig scherm
Enkele deelnemers van de Schelpenteldag van vorig jaar. © Benny Proot

ONZE TIPS VOOR HET WEEKEND: Schelpen tellen, sterren kijken en bunkers bezoeken

0 reacties

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Politie leert kinderen tussen 8 en 12 jaar al gamend veilig omgaan met internet: “Beter jong geleerd om cybercriminelen te stoppen”
  Zwijndrecht

  Politie leert kinderen tussen 8 en 12 jaar al gamend veilig omgaan met internet: “Beter jong geleerd om cybercrimi­ne­len te stoppen”

  De politie van Zwijndrecht heeft als eerste zone in het land een preventieproject uitgerold om kinderen in het basisonderwijs beter te wapenen tegen cybercriminelen. Met het project Hackshield worden kinderen tussen 8 en 12 jaar spelenderwijs via een game opgeleid tot heuse ‘cyberagenten’. “De kennis die ze opdoen, kunnen ze doorgeven aan hun ouders en grootouders”, zegt coördinator Tom Marcelo.