Aan de Vesten in Beveren kwam een deel van de rijbaan blank te staan na een onweer zondagmiddag.
Volledig scherm
Aan de Vesten in Beveren kwam een deel van de rijbaan blank te staan na een onweer zondagmiddag. © Sammy De Rudder

Onweer veroorzaakt ook zware wateroverlast in Waasland, tal van straten afgesloten

WaaslandHet onweer dat zondagmiddag over onze regio trok, heeft op een aantal plekken voor zware wateroverlast gezorgd. Op heel wat plaatsen moesten straten worden afgesloten. In Sint-Gillis-Waas viel 22 millimeter water op een kwartier tijd.

 1. Hogeschool helpt lagereschoolleerlingen bij huiswerk
  Hasselt

  Hogeschool helpt lagere­school­leer­lin­gen bij huiswerk

  Sinds januari organiseert de PXL-STEM Academy ‘STEMaf’ op woensdagnamiddag van 13 uur tot 16 uur in Hasselt. Met degelijke huiswerkbegeleiding wil de school de kinderen van het derde tot zesde leerjaar leren studeren. “We geven ze praktische tips om hun persoonlijke ‘probleem’-vakken aan te pakken. Als beloning voor hun harde werk voorzien we erna altijd een leuke afsluitende activiteit”, zegt coördinator Mieke Vanormelingen.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.