Een brandweerman in actie
Volledig scherm
Een brandweerman in actie © ANP

Ontdek zaterdag in Herentalse kazerne of er een brandweerman in je schuilt

HerentalsJaarlijks worden er zo’n 24 betaalde vrijwilligers binnen zone Kempen gerekruteerd. De procedure om brandweerman of –vrouw te worden mag je echter niet onderschatten. Om een correct beeld te schetsen van de precieze jobinhoud en de procedure organiseert Brandweer zone Kempen zaterdag tussen 13 uur en 16 uur een ‘Start to Brandweer’-sessie in de kazerne van Herentals

 1. Chocolatier wellicht maanden dicht nadat automobilist (84) klanten aanrijdt en in winkel knalt: "En dat net in de drukste periode van het jaar”
  Beernem

  Chocola­tier wellicht maanden dicht nadat automobi­list (84) klanten aanrijdt en in winkel knalt: "En dat net in de drukste periode van het jaar”

  Met het sinterklaasweekend stond vrijdag één van de drukste periodes van het jaar voor de deur en net dan overkwam chocolatier Joost De Muyt (60) uit Beernem het ondenkbare. Een 84-jarige bestuurder reed in de late namiddag zijn etalage binnen, waardoor de zaak wellicht voor maanden dicht moet. “Het belangrijkste voor mij is dat alles goed komt met de slachtoffers, die voor de winkel stonden”, relativeert de man.
 2. Verloederd café wordt Belevingskapper Martin: “Hier kun je terecht in een warme, huiselijke sfeer”
  PREMIUM
  Roeselare

  Verloederd café wordt Belevings­kap­per Martin: “Hier kun je terecht in een warme, huiselijke sfeer”

  Ooit was het een café, daarna een kraakpand, maar nu hebben Martin Willeboer (34) en Bart Debrauwer (39) de zaak omgevormd tot Belevingskapper Martin. De voorbije twee jaar investeerden ze elke vrije minuut in het pand. “Een bezoekje aan het salon moet een echte beleving zijn”, zegt Martin. Op termijn willen de zaakvoerders de duplex op de bovenverdieping ook aanbieden voor kortverhuur en vergaderingen.