Schoolomgeving van basisschool Willem Tell wordt autolow gemaakt met knip en invoering schoolstraat

De Voortkapelseweg wordt geknipt aan de kant van de Tramstraat.
Google Street View De Voortkapelseweg wordt geknipt aan de kant van de Tramstraat.
Vanaf 20 april wijzigt de verkeerssituatie in de Voortkapelseweg. Er wordt dan een knip, aan de kant van de Tramstraat, ingevoerd en de Voortkapelseweg wordt ook een schoolstraat vanaf de Kattestraat. Het gaat om een proefopstelling die tijdens de komende herfstvakantie zal geëvalueerd worden.

Met de maatregelen wil het gemeentebestuur de schoolomgeving van basisschool Willem Tell autoluw maken. Betonblokken zullen ervoor zorgen dat je met de auto niet meer van de Voortkapelseweg naar de Noorderwijkseweg/Tramstraat kan rijden of omgekeerd. Fietsers en voetgangers kunnen nog wel door.

“Inwoners van de Voortkapelseweg, Weeën en Kattebos kunnen enkel nog via de Kattestraat naar Oosterwijkseweg en omgekeerd. In de plaats krijgen ze door de knip een rustige straat waarin enkel nog plaatselijk verkeer rijdt”, klinkt het bij het bestuur.

Schoolstraat

De Voortkapelseweg wordt aan de kant van de Kattestraat ook een schoolstraat. Bij het begin en einde van de schooldag zal de weg er voor een korte tijd afgesloten worden met een nadarhek. “Enkel fietsers en voetgangers mogen dan de straat in en uit. Inwoners van de Voortkapelseweg mogen de straat enkel nog stapvoets uitrijden. Zo kunnen stappende en trappende leerlingen veilig op school toekomen en vertrekken.”