Olenaars delen mooiste beelden uit hun dorp

Joeri Franck maakte gisteren enkele foto's aan het petanqueveld in het centrum van Olen.
Foto DVGT Joeri Franck maakte gisteren enkele foto's aan het petanqueveld in het centrum van Olen.
Negen Olenaars zullen deze zomer de mooiste kiekjes uit hun gemeente delen op de Instagram-pagina van Olen. De eerste Instagram-ambassadeur is Joeri Franck. Hij pakte deze week al meteen uit met onder meer prachtige zomerbeelden langs het kanaal en een potje petanque in het centrum.

Net voor de zomer lanceerde de gemeente Olen een oproep aan de inwoners met de vraag een week lang de Instagram-pagina te spekken met leuke beelden. Heel wat enthousiaste dorpelingen schreven zich in en de volgende acht weken zullen negen smartphone-correspondenten op verscheidene locaties in de gemeente te zien zijn. De spits afbijten deed Joeri Franck, die als communicatieverantwoordelijke al veel ervaring heeft met sociale media. "Ik ben inderdaad dagelijks met sociale media bezig en ik ontdek ook graag nieuwe dingen in mijn gemeente. Ideale job voor mij dus", lacht Joeri.


De allereerste ambassadeur maakte deze week al verscheidene beelden. Zo kiekte hij onder meer een zonsopgang aan het kanaal, filmde kinderen die op kamp vertrekken of maakte gisteren enkele foto's bij een lokaal spelletje petanque. "Veel tijd heb je er niet voor nodig, maar ik denk wel goed na over wat ik op internet zet", knikt de ambassadeur. "Ik leer bovendien nieuwe plekjes in mijn eigen dorp kennen."


Wie de beeldverhalen van Joeri Franck en de andere ambassadeurs wil volgen, surft naar www.instagram.com/gemeenteolen. (DVGT)