Olen tekent charter ‘Gezonde Gemeente’

Lieselot Wynants, schepen Chris Bakelants en Marie-Paul Bergen.
Peter Vanderveken Lieselot Wynants, schepen Chris Bakelants en Marie-Paul Bergen.
Vrijdag ondertekenen Logo Kempen vzw en schepen voor Sociale Zaken Chris Bakelants (sp.a-sociaal&anders) het charter voor Gezonde Gemeente. Door het charter te ondertekenen engageert het bestuur zich om gezondheid als een doelstelling te integreren in het lokaal meerjarenplan. Zo is er een gezondheidsambtenaar aangeduid die concrete stappen uitwerkt om een Gezonde Gemeente voor elke inwoner te worden.

In het kader van Gezonde Gemeente is BOEBS (Blijf Op Eigen Benen Staan) een belangrijk project. Tijdens de Week van de Valpreventie, van 22 tot 28 april, gaat er in Olen extra aandacht naar het project omdat nog te veel ouderen hun zelfstandigheid kwijtraken wegens een val. Dat kan je voorkomen door de thuisomgeving veiliger te maken maar ook door meer te bewegen.

Daarom organiseerde de gemeente vrijdag het dansevenement ‘Dans je leven lang’ in de bovenzaal van Komie Geire. Alle 50-plussers waren welkom om een hele namiddag mee te komen dansen. “Door te dansen blijf je fit en actief, behoud of verbeter je jouw evenwicht en voorkom je valpartijen. En daar draait het uiteindelijk om”, klinkt het bij het bestuur.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.