Leerlingen Toermalijn ravotten op nieuwe speelplaats

De nieuwe speelplaats van de basisschool.
Foto Vanderveken De nieuwe speelplaats van de basisschool.
De leerlingen van basisschool Toermalijn kunnen sinds gisteren gebruik maken van een gloednieuwe speelplaats. Daarnaast werd ook het sanitair in een nieuw jasje gestoken. Na tientallen jaren intens gebruik waren de speelplaats en het sanitair immers toe aan een grondige renovatie.

De speelplaats van de school was maar liefst 68 jaar oud. "Er lag geen tegel meer recht", lacht directeur Ruben Veraghtert. "Behalve de renovatie hebben we ook enkele nieuwe snufjes op de speelplaats. Er is een hindernissenparcous, er zijn speelveldjes voor volleybal, netbal of voetbal en we hebben tien duikelrekken geplaatst. Onze blikvanger is een berg in gespoten rubber met een mosterdgele kleur. Op die berg kunnen de kinderen lopen, afschuiven en spelen. We hebben ook gezorgd voor wat leven op de speelplaats door een groot podium te bouwen met in het midden enkele kippen. Ten slotte staat er een nieuwe zigeunerwagen die wij 'Het Fabriekske' noemen. Daar kunnen de leerlingen lezen of in kleine groepen les kunnen volgen."

Ook sanitair

Ook het sanitair was met 50 jaar dienst toe aan vernieuwing. "Alles was vuil en stuk", vervolgt Veraghtert. "Nu hebben we sanitair afzonderlijk voor de jongens, meisjes en de kleuters. Ook nieuw zijn de douches en verkleedruimtes."


Het prijskaartje van de bouwwerken bedroeg zo'n 500.000 euro. De school ontving bijdragen van de ouderraad, de parochie Sint-Jozef-Olen en het Pallietercomité. (WDH)