Kruispunt Oosterwijkseweg-Boerenkrijglaan wellicht dicht tot einde van het jaar

Het kruispunt van de N152 met de Boerenkrijglaan gaat maandag dicht.
Google Street View Het kruispunt van de N152 met de Boerenkrijglaan gaat maandag dicht.
Het kruispunt van de Oosterwijkseweg (N152) met de Boerenkrijglaan gaat vanaf maandag 28 oktober dicht tot wellicht het einde van het jaar. Intussen is het kruispunt Herentalseweg-N152-Ven wel weer gedeeltelijk opengesteld, zodat de oversteek van Herentalseweg naar Ven en omgekeerd mogelijk is.

De dorpskern van Olen-centrum ondergaat momenteel een metamorfose, waarbij de wegen stap voor stap worden aangepakt. Vanaf maandag 28 oktober is het de beurt aan het kruispunt N152-Boerenkrijglaan, nadat op 21 oktober eerder ook al het kruispunt N152-Bulestraat dicht ging voor dezelfde rioleringswerken. Beide kruispunten gaan wellicht dicht tot het einde van het jaar, voor de Boerenkrijglaan is dat langer dan voorzien omwille van bijkomende werken.

Oorspronkelijk ging de aannemer vanaf tankstation Pollet tot en met het kruispunt Boerenkrijglaan enkel het asfalt vervangen boven de riolering. Met het oog op verdere verbetering heeft het gemeentebestuur van Olen samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) echter beslist om ook deze zone te voorzien van een nieuw wegdek, een nieuwe parkeerzone en verbeterde voet- en fietspaden. Het bestuur maakte daarvoor meer dan 100.000 euro extra vrij.

Ter compensatie wordt er geprobeerd de verbinding Boerenkrijglaan-Kattestraat zo snel mogelijk open te stellen. Het kruispunt Herentalseweg-N152-Ven is sinds 21 oktober ook gedeeltelijk terug opengesteld. Je kan dan opnieuw de oversteek maken van Ven naar Herentalseweg en omgekeerd, maar via dat kruispunt kun je nog niet de N152 oprijden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.