Jysk en Maison du Monde komen naar Shoppingpark

De Deense winkelketen Jysk en de Franse meubel -en decoratiezaak Maison du Monde zijn de eerste twee nieuwe winkels voor het leegstaande pand van Van Gastel op het shoppingpark in Olen. Jysk zou nog deze maand de deuren openen, Maison du Monde volgt binnenkort. Een derde deel is voorlopig nog niet ingevuld.


Nadat tuincentrum Van Gastel begin dit jaar de deuren sloot, werd bij Shoppingpark Olen gezocht naar een nieuwe invulling voor de leegstaande winkeloppervlakte. Dat worden dus Jysk en Maison du Monde.


Voor de derde unit gaf het schepencollege vorige week, met de goedkeuring van een vergunningswijziging, groen licht voor een schoenen- of kledingzaak. Tot voor die toestemming konden op het Olense Shoppingpark enkel winkels met een aanbod in onder meer vrije tijd, media of elektronica, decoratie, wonen en tuinartikelen een vergunning bekomen. "Voorwaarde is wel dat de winkelruimte niet verder opgesplitst wordt in kleinere winkels om concurrentie met de stadscentra te vermijden", liet Olen weten.


Buursteden Herentals en Geel lieten vorige week al weten dat ze de vergunningswijziging voor het Olense Shoppingpark zullen aanvechten uit vrees voor concurrentie met hun winkels. (DVGT)