Gladiolen zet in op duurzame festivalbekers

Gladiolen zet in op duurzame drankbekers.
Peter Vanderveken Gladiolen zet in op duurzame drankbekers.
Gladiolen wil zijn steentje bijdragen om minder afval te produceren tijdens hun festivalweekend. Hiervoor werken ze samen met Festicup, een bedrijf dat onbreekbare herbruikbare drankbekers verhuurt en verkoopt.

Alle wegwerpbekers zullen vanaf dit jaar vervangen worden door duurzame drankbekers, zo wil de organisatie de afvalberg verminderen. Voor bezoekers die vrezen dat hun pintje minder goed gaat smaken is er goed nieuws, de herbruikbare bekers lijken net op echte glazen.

De speciale bieren zoals Duvel, la Chouffe en Liefmans werden al getapt in herbruikbare bekers. Vanaf dit jaar zijn ook de andere dranken aan de beurt. Het festival schakelt zo volledig over op een duurzaam alternatief.

Festicup, de producent van de bekers, werd voor zijn ecologische inspanning door ondernemersorganisatie Unizo bekroond tot Vlaamse ‘Starter van het jaar’.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.