Gemeente zet in op duurzame kmo’s

Het lokale bestuur engageert zich om 20 procent minder CO2 uit te stoten tegen 2020.
Vanderveken Het lokale bestuur engageert zich om 20 procent minder CO2 uit te stoten tegen 2020.
Elk Olens bedrijf dat zich inschreef en geselecteerd werd voor het proefproject ‘Energie voor de kmo’ kan een terugbetaling aanvragen bij het lokaal bestuur voor de kosten van de pre-screening (500 euro). Voorwaarde is dat ze een of meer voorstellen uit het screeningsrapport uitvoeren.

Het proefproject ‘Energie voor de kmo’ wil een volledig traject te ontwikkelen en testen waarbij de kmo volledig wordt ontlast bij de zoektocht naar een efficiënter energiegebruik. Het is een samenwerking van IOK, VITO en Thomas More. Dankzij een eenvoudige tool van VITO konden studenten van Thomas More gemakkelijk een pre-screeningtest doen bij de deelnemers. Aan de hand van deze screening werkten zij besparende acties uit en stelden ze deze voor aan het bedrijf.

Op de website van de gemeente staat het volledige subsidiereglement voor terugbetaling van de kosten, waarin staat aan welke voorwaarden het bedrijf moet voldoen. Zo wordt gevraagd om minstens één voorstel uit het screeningsrapport uit te voeren. De actie kadert in de burgemeestersconvenant 2020. Hierbij engageert het lokaal bestuur zich om 20 procent CO2 te besparen tegen 2020.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.