Eerste Olens Schlagerfestival

SHOPPINGPARK KEERT TERUG NAAR HAAR ROOTS

Laila Verlooy en Sammy Van den Bergh.
Foto Vanderveken Laila Verlooy en Sammy Van den Bergh.
Het Shoppingpark in Olen wordt vandaag omgetoverd tot een groot Schlagerfestival. Schlagerzanger Sammy Bergmans organiseert het festival voor de eerste keer en verwacht meteen al een duizendtal bezoekers. "Vroeger zetten de artiesten hier in het toenmalige Van De Ven winkelcentrum hun eerste stapjes in de schlagerwereld", zegt hij.

Het Olense Shoppingpark, waar vandaag het eerste Olens Schlagerfestival doorgaat, is niet aan haar proefstuk toe. Twintig jaar geleden kwamen er elke zondagnamiddag schlagerzangers optreden in de cafetaria. Het shoppingpark was toen gekend als het bekende winkelcentrum van Frans Van De Ven. "De cafetaria zat altijd stampvol. Ik ben hier zelf als schlagerartiest begonnen, en ook bekende Vlamingen, zoals Bart Kaël, startten hier hun carrière", vertelt Sammy Bergmans. "De Vlaamse schlagerwereld is als het ware geboren bij Van De Ven in Olen. Het leek me dan ook een geweldig idee om op dezelfde locatie nog eens een schlagerfestival te organiseren. Dat is er immers nog niet in de Kempen."


Onder meer Bart Kaëll, Lisa Del Bo, Salim Seghers, De Pitaboys, Steve Tielens en Robby Longo komen optreden op het Olens Schlagerfestival. "Voor velen onder hen wordt het vandaag een beetje thuiskomen. Dat geldt ook voor mij, want ook ik zal optreden. Het geeft een heel speciaal gevoel", zegt de zanger.

Programma

Het Schlagerfestival zal plaatsvinden nadat de winkels van het Shoppingpark de deuren sluiten. "We zetten de deuren open vanaf 19 uur en starten doen we om 20 uur. Het Olens Schlagerfestival is er voor jong en oud. Eerst hoopten we op een zevenhonderdtal bezoekers, maar op basis van de ticketverkoop denk ik dat we ons maximum van duizend bezoekers zullen halen. Ik ben er nu al zeker van dat het Olens Schlagerfestival een jaarlijkse traditie zal worden", zegt Sammy enthousiast. Op het festival stelt de zanger ook meteen zijn nieuwe single, 'Zij lacht naar mij', voor.


Aan de kassa betaal je twintig euro. VIP-tickets kosten vijfendertig euro.


Voor meer informatie, kan je telefoneren naar 0491/48.99.10. of mailen naar


lasa.redactie@live.be.