Deel van Geelseweg vanaf 1 april afgesloten voor werken

Een overzicht van de geplande werken en omleidingen.
Jolien Baeke/Gemeente Olen Een overzicht van de geplande werken en omleidingen.
De werken van stad Herentals op de N13 naderen een nieuwe fase. Vanaf maandag 1 april is er tijdelijk geen doorgaand verkeer meer mogelijk op de Geelseweg tussen de Sint-Sebastiaanstraat en meubelzaak Prima-Lux.

Sinds 14 januari voert de stad Herentals werken uit op de Geelseweg op hun grondgebied. De Geelseweg krijgt nieuwe riolering, vrijliggende fietspaden en een nieuw wegdek. Tot nog toe was eenrichtingsverkeer van toepassing in de werfzone tussen de Greesstraat en Honingstraat in de richting van Geel naar Herentals. Nu de riolering is aangelegd en er een nieuwe fase aanbreekt, verandert vanaf 1 april de verkeerssituatie. De aannemer start dan met de aanleg van het fietspad en de bovenbouw van de rijweg in de Geelseweg, Kempenland, Gerheze en de Pannenhuisstraat.

Bijgevolg is er vanaf 1 april tot en met vermoedelijk 17 juni geen doorgaand verkeer meer mogelijk op de Geelseweg tussen de Sint-Sebastiaanstraat en meubelzaak Prima-Lux. Vanaf 17 juni tot eind augustus wordt de volledige werfzone (Prima-Lux - Sint-Sebastiaanstraat) opnieuw enkelrichting in de richting van Geel naar Herentals zodat de werf kan afgewerkt worden.

Alle doorgaand verkeer volgt de voorziene omleiding via de E313 of via Industrielaan en Nijverheidsstraat. De omleiding voor lokaal verkeer - naar O.-L.-V.-Olen of St.-Jozef-Olen - loopt via de N152 - Industrielaan - Hoogbuul - Neerbuul - Lammerdries en omgekeerd. Doorgaand fietsverkeer volgt de omleiding via Sluizenweg. Voor automobilisten is de Sluizenweg enkel toegestaan voor plaatselijk verkeer.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.