Bestuurder die crash op E313 veroorzaakte had vermoedelijk drugs gebruikt

De ravage was enorm.
Peter Vanderveken De ravage was enorm.
Vrijdagochtend is een zwaar ongeval gebeurd op de E313 in Olen, ter hoogte van afrit Herentals-Oost, richting Hasselt. Drie wegenwerkers raakten daarbij gewond. De bestuurder die de crash veroorzaakte had vermoedelijk drugs gebruikt.

Een personenwagen reed vrijdag omstreeks 2 uur in op zijn voorligger, die trager reed voor de wegenwerken op de E313. Door de klap werd de auto van de voorligger weg gekatapulteerd tot in de mobiele werfzone. Drie wegenwerkers raakten daarbij gewond. Een van hen verkeerde in levensgevaar, maar dat is intussen geweken. De twee andere arbeiders raakten slechts lichtgewond. In de wagens raakten ook nog twee personen lichtgewond. Volgens de federale wegpolitie was de signalisatie van de werf wettelijk in orde.

De bestuurder van de wagen die inreed op zijn voorligger, een man van 25, werd opgepakt. “Uit een afgenomen speekseltest komt een vermoeden van drugsgebruik naar boven”, vertelt een woordvoerder van het parket. “De wagen van de aanrijder lijkt uit de eerste vaststellingen ook niet in orde op het vlak van inschrijving en verzekering van zijn voertuig. De 25-jarige is opgepakt, maar mocht na verhoor beschikken. Het onderzoek loopt verder.”

Het ongeval leidde tot een grote ravage op de autosnelweg, dat ter hoogte van Olen in de richting van Hasselt urenlang volledig versperd was. Rond 7.30 uur was de baan weer vrij.

De wagen die werd aangereden door zijn voorligger.
Peter Vanderveken De wagen die werd aangereden door zijn voorligger.
De wagen die werd aangereden door zijn voorligger.
Peter Vanderveken De wagen die werd aangereden door zijn voorligger.
De wagen knalde met hoge snelheid op zijn voorligger.
Peter Vanderveken De wagen knalde met hoge snelheid op zijn voorligger.
De ravage was enorm.
Peter Vanderveken De ravage was enorm.
De ravage was enorm.
Peter Vanderveken De ravage was enorm.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo VAN HAEVRE

  Dat begrijp ik niet wegenwerken worden tegenwoordig, km's op voorhand aangeduid, dat ge dan nog zulke stommiteit kunt aanvangen, dan ben je met van alles bezig behalve aandachtig auto rijden

 • Michel Vanderhoydonck

  Het zoveelste dom ongeval desondanks signalisatie aanwezig is .

 • Guy muis

  triestig meer controle doen bij wegenwerken daar want niemand houd zich aan de voorgelegde snelheid!maar ja hier in belgie moet er eerst iets gebeuren .

 • Dirk Adriaensen

  Signalisatie van deze werken?