ANPR-camera’s detecteren verdachte voertuigen

Koen Moreau
Interventieploegen van de politiezone Neteland hebben een verdacht voertuig onderschept nadat ze een hit kregen via een ANPR-camera. De wagen had gestolen nummerplaten en werd geïntercepteerd op de Ringlaan in Herentals.  Ook in Olen werd een verdacht voertuig tegengehouden dankzij een ANPR-camera.

De camera gaf maandagnacht omstreeks 00.30 uur alarm. Een wagen met gestolen nummerplaten reed voor het ANPR-toestel en onmiddellijk gingen interventieploegen ter plaatse. De verdachte wagen werd klemgereden op de Ringlaan. 

De bestuurder werd gearresteerd en geboeid overgebracht naar het hoofdcommissariaat van de politie. In de auto vond de politie werktuigen die kunnen gebruikt worden om in te breken. De 41-jarige man werd na verhoor vrijgelaten. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechtbank. De auto en nummerplaten werden in beslag genomen. De lokale recherche voert verder onderzoek naar de handel en wandel van de man.

Een ANPR camera aan de afrit van de E313 aan de Koning Boudewijnlaan te Olen sloeg alarm omdat er een voertuig met nummerplaten voorbijreed die als gestolen geseind stonden. De politieploegen reden onmiddellijk in de richting van de hit en kon het voertuig klemrijden op de Ringlaan te Herentals. In het voertuig trof de politie werkmateriaal aan. De auto zelf was niet ingeschreven en verzekerd. De nummerplaten bleken twee weken geleden in Luik gestolen te zijn. De politie vermoedde dat de man zich voorbereidde om inbraken te plegen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.