Rock Werchter, Tomorrowland en Ostend Beach.
Volledig scherm
PREMIUM
Rock Werchter, Tomorrowland en Ostend Beach. © Photo News/Alexander D'Hiet

Nu ‘needle spiking’ de kop opsteekt: gaan we een zorgeloze festivalzomer tegemoet? Wij vroegen organisatoren welke maatregelen ze treffen

VlaanderenEen pintje of twee-drie met vrienden, keigoeie muziek en een stralend zonnetje, meer moet een festival niet zijn. En na twee coronajaren keken we er dan ook allemaal naar uit. Maar opnieuw dreigt het een festivalzomer in mineur te worden door het nieuwe fenomeen ‘needle spiking’ dat plots de kop opsteekt. Moeten we ons nu beginnen zorgen maken? Lees hier wat de festivalorganisatoren daar zelf over te vertellen hebben.

 1. Bestaat ‘needle spiking’ echt of is het een fabel? “We moeten sceptisch zijn”
  PREMIUM

  Bestaat ‘needle spiking’ echt of is het een fabel? “We moeten sceptisch zijn”

  Enkele KV Mechelen-supporters die gisteravond onwel zijn geworden zeggen dat ze een prik hebben gevoeld. Mogelijks zijn ze het slachtoffer van ‘needle spiking’, waarbij ze zonder het te beseffen werden gedrogeerd door middel van een injectienaald. Het fenomeen dook vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk op, maar hoewel er meer dan duizend klachten over werden ingediend, zijn er nooit harde bewijzen gevonden. Daardoor vragen experts over heel de wereld zich voorzichtig af of ‘needle spiking’ wel echt bestaat, en of het niet gewoon een ‘urban legend’ is. “Het is vreemd dat er nog nooit gebruikte naalden zijn teruggevonden”, zegt toxicoloog Jan Tytgat.
 2. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.