Nu al 25.000 Antwerpse foto's op Instantwerpen

De website Instantwerpen heeft zijn 25.000ste foto geplaatst. Hiermee is de website een echte tijdslijn voor Antwerpse gebeurtenissen geworden.

Iedereen die via instagram de hashtag 'Instantwerpen' gebruikt, heeft de kans om op instantwerpen te verschijnen. "Maar we plaatsen wel enkel de mooiste foto's. Dat was van in het begin het opzet: geen allegaartje, enkel de foto's die de moeite zijn.

Uiteindelijk is het een soort permanente tentoonstelling geworden waar wij curator van zijn", vertelt initiatiefnemer Jimmy Cappaert.

De website bestaat ondertussen vijf jaar maar vooral het laatste jaar neemt Instantwerpen een enorme vlucht, in het laatste jaar kwamen er maar liefst 15.000 foto's bij. "Vijf jaar geleden was het toch nog anders. De foto's waren van mindere kwaliteit. Naarmate de technologie verbetert, verbeteren ook de foto's. Niet enkel de kwaliteit maar ook de kadrering, het onderwerp, mensen denken er meer over na."

Tijdslijn

Cappaert ziet ook tendensen. "Telkens als er een gebeurtenis is in Antwerpen of er is iets nieuws, krijg je heel veel foto's over hetzelfde onderwerp. Zoals de nieuwe Parkbrug bijvoorbeeld, daar kregen we heel veel foto's van binnen", zegt Cappaert. "Op die manier wordt de website echt een tijdslijn van Antwerpen." (NBA)

Een originele foto van de nieuwe Parkbrug.
@loulou_de_la_lagune Een originele foto van de nieuwe Parkbrug.
Een van de eerste beelden op 'instantwerpen' van initiatiefnemer Jimmy Cappaert zelf.
@jimmycappaert Een van de eerste beelden op 'instantwerpen' van initiatiefnemer Jimmy Cappaert zelf.