Zwerfvuiljagers krijgen bolderkarren van stadspersoneel

De zwerfvuiljagers bij één van de bolderkarren met vertegenwoordigers van het stadsbestuur en -personeel.
Claudia Van den Houte De zwerfvuiljagers bij één van de bolderkarren met vertegenwoordigers van het stadsbestuur en -personeel.
Het personeel van de stad Ninove heeft zes bolderkarren geschonken aan de Ninoofse zwerfvuiljagers.

De medewerkers van de stad en het OCMW hielden op 21 december na de werkuren een kerstfeestje waarbij ze pannenkoeken en chocolademelk kregen voorgeschoteld in ruil voor een vrije bijdrage. Dat leverde samen 449,89 euro op. Met dat bedrag werden zes bolderkarren gekocht voor de Ninoofse zwerfvuiljagers. Zij trekken regelmatig op pad om zwerfvuil op te ruimen in Ninove.

“We zullen de karretjes zeker kunnen gebruiken”, aldus Kris De Wit van de zwerfvuiljagers. “Om een idee te geven: deze maand hebben we al 102 zakken met zwerfvuil gevuld.” De stad is de zwerfvuiljagers zeer dankbaar. Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) noemde hun werking complementair met het opruimen door de stadsdiensten. “Deze karretjes zullen jullie comfort geven bij het opruimen van zwerfvuil”, aldus De Jonge. “Het is ons doel om zwerfvuil nog kordater aan te pakken. Vorig jaar waren er 259 vaststellingen, die resulteerden in 35 GAS-boetes.”

“We plannen om nieuwe camera’s aan te kopen, waaronder ook kleine, mobiele camera’s om in te zetten op zwerfvuil”, zegt schepen van Leefmilieu Wouter Vande Winkel (Samen/Groen).

De zwerfvuiljagers met vertegenwoordigers van het stadsbestuur en -personeel bij één van de bolderkarren.
Claudia Van den Houte De zwerfvuiljagers met vertegenwoordigers van het stadsbestuur en -personeel bij één van de bolderkarren.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.