Zwemmen, vissen en kajakken verboden op Dender na nieuwe blauwalgenbloei

Ook vorig jaar kleurde de Dender in Ninove al groen door algen.
Claudia Van den Houte Ook vorig jaar kleurde de Dender in Ninove al groen door algen.
Het is momenteel verboden om te zwemmen, te vissen of te kajakken op de Dender. Dat meldt de stad Ninove nadat er opnieuw een blauwalgenbloei werd waargenomen. 

Blauwalgen zijn giftig en kunnen huidirritatie of misselijkheid veroorzaken bij mensen en dieren die met het besmette water in contact komen. De drijflagen zijn wijd verspreid en verplaatsen zich. Omdat alle contact met blauwalgen moet worden vermeden, is in Ninove alle recreatie én captatie verboden. Zo is het verboden om water te capteren uit de Dender in Ninove voor het besproeien van landbouwgewassen en voor drinkwater voor vee. Het is ook verboden om te zwemmen en te vissen in de Dender in Ninove, net als andere vormen van recreatie, zoals kajakken, kanovaren, roeien enzovoort. Meer info via 054/31.32.67 of leefmilieu@ninove.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.