Zorgmanage De Kalmoes bestaat 10 jaar en houdt lasagne- en croquedag

Zorgmanage De Kalmoes
RV Zorgmanage De Kalmoes
Zorgmanage De Kalmoes vzw bestaat tien jaar en organiseert op zaterdag 29 september een lasagne- en croque monsieurdag.

De opbrengst gaat integraal naar de werking van De Kalmoes vzw, in het bijzonder naar haar projecten met dieren in de hulpverlening en naar de zorg voor de paarden die in de opvang verblijven. "Meer en meer worden onze paarden ingezet in de residentiële hulpverlening bij personen met een beperking, jongeren en kinderen met beperkingen of in de bejaardenzorg. Maar de jarenlange training en het dagelijks onderhoud kosten heel wat geld", vertelt Isabelle Meert van De Kalmoes vzw. 

"Met onze zorgmanege vangen wij heel wat paarden en pony's op voor de Ark van Pollare ( het weideasiel in Pollare), die verwaarloosd of achtergelaten zijn. Deze paarden terug in vorm brengen en hen terug vertrouwen geven in de mens, is vaak een proces van lange adem. Maar steeds opnieuw staan wij versteld hoe veerkrachtig paarden kunnen zijn. De meeste paarden en pony's kunnen na een lange revalidatie ter adoptie vrijgeven worden. Onze hoofdactiviteit blijft echter het aanbieden van lessen voor mensen met en zonder beperking."

Iedereen is welkom op zaterdag 29 september van 11.30 uur  tot 14 uur en van 17 uur tot 21 uur in de parochiale zaal Trefpunt, Bokkendries 9 in Denderwindeke. Meer info via acties@dekalmoes.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.