Zithoek in stadspark tijdens zomer

De nieuwe zithoek in het park.
Foto repro Claudia Van den Houte De nieuwe zithoek in het park.
Een stukje stadspark wordt tijdens juli en augustus omgevormd tot een gezellige ontmoetingsplek onder de noemer 'Sfeer in het park'. De stad heeft een zithoek gecreëerd in het park.

"Hier kunnen alle inwoners samen ontspannen, ontdekken en ontmoeten", zegt initiatiefneemster schepen Katie Coppens (Samen). "De zithoek is de ideale plaats om af te spreken met mensen die je kent. Een gezellige zondagnamiddag met het gezin, aperitieven met je collega's, een spelletje petanque met vrienden, samen koffie drinken met vriendinnen: het kan allemaal. Je kan natuurlijk ook gewoon in je eentje genieten van de rust. De zithoek is eerst en vooral een ontmoetingsplaats. Voor anderstalige inwoners is dit een uitgelezen kans om Nederlands te oefenen."


Er kunnen ook activiteiten georganiseerd worden, mits registratie via sfeerinhetpark@ninove.be. Op 11 juli vindt er naar aanleiding van de Vlaamse feestdag vanaf 18.30 uur alvast een barbecue plaats. Er zullen twee grote barbecues zijn: vlees, vis of vegetarisch alternatief is zelf mee te brengen. Vanaf 20.30 uur zijn er optredens, gevolgd door een open podium. (CVHN)