Zestigste carnavalsjaar wordt maandag officieel geopend

Archieffoto van de opening van carnaval Ninove vorig jaar, met de voorstelling van de carnavalsaffiche.
Claudia Van den Houte Archieffoto van de opening van carnaval Ninove vorig jaar, met de voorstelling van de carnavalsaffiche.
De vzw Koninklijke Karnavalraad Ninove opent op maandag 11 november het zestigste carnavalsjaar.

Voorafgaand aan de officiële opening zal het Wortelmanneken, dat opnieuw verkleed wordt, om 9.45 uur op de Centrumlaan het startsein geven voor Carnaval Ninove 2020. Daarna brengen de carnavalisten om 10.15 uur een groet aan Dingsken, het monument voor de overleden carnavalisten. Er zal een minuut stilte worden gehouden voor de carnavalisten die het voorbije jaar zijn heengegaan. Om 11.11 uur stipt volgt dan de vernieuwde openingszitting voor het zestigste carnavalsjaar in de bedrijfshal van Cloë Confectie, Merellaan 46 in Ninove. Tijdens de zitting worden onder meer de carnavals-pin 2020 en de nieuwe carnavalsaffiche voorgesteld. Verschillende carnavalsinstanties maken hun programma en nieuwigheden bekend en de winnende carnavalsvereniging van de wedstrijd van CGG Zuid-Oost-Vlaanderen, team Drugspreventie en begeleiding, zal er haar mocktail verkopen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.