Zes gewonden waaronder drie kindjes bij frontale aanrijding: vermoedelijk werkten verkeerslichten niet

De klap was enorm en er vielen maar liefst zes gewonden.
Koen Baten De klap was enorm en er vielen maar liefst zes gewonden.
Bij een zwaar ongeval op het kruispunt Expresweg en de Aalstersesteenweg in Ninove zijn zes gewonden gevallen waaronder drie kinderen. Het ging om een frontale aanrijding tussen twee voertuigen die daarna weggeslingerd werden tegen de verkeerslichten. De klap was enorm en de brandweer moest meerdere personen bevrijden. Volgens een ooggetuige zouden er problemen geweest zijn met de verkeerslichten. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het zware ongeval gebeurde omstreeks 18.00 uur deze avond. Een Volkswagen en een Volvo botsten er zwaar met elkaar. De Volvo kwam van op de Expresweg gereden terwijl de Volkswagen op de Aalstersesteenweg reed. Hoe het komt dat ze frontaal met elkaar in aanrijding kwamen zal nog verder moeten onderzocht worden, maar volgens een ooggetuige waren er problemen met de verkeerslichten en zouden daarom beide voertuigen zijn doorgereden. 

In de Volvo zat een oudere man. De brandweer moest het slachtoffer bevrijden uit de wagen wat een hele tijd in beslag nam. Ook een andere persoon moest uit een van de voertuigen geholpen worden. In de Volkswagen zaten drie kindjes en een ouder koppel. Een van de kinderen liep een open beenbreuk op. De zes slachtoffers liepen allemaal serieuze verwondingen op en werden naar verschillende ziekenhuizen overgebracht. Het kindje met een open beenbreuk werd naar Jette gevoerd, de andere slachtoffers naar Aalst en Geraardsbergen. 

Door de klap was de weg volledig versperd en moest het verkeer rondrijden. Het is niet het eerste ongeval aan het gevaarlijke kruispunt. Het parket zal nog ter plaatse komen om de precieze omstandigheden van het ongeval verder te onderzoeken. 

De Volvo is total loss.
Koen Baten De Volvo is total loss.
De ravage was enorm.
Koen Baten De ravage was enorm.
De klap was enorm en er vielen maar liefst zes gewonden.
Koen Baten De klap was enorm en er vielen maar liefst zes gewonden.