Vijf Ninoofse kerken in de kijker tijdens Open Kerkendag

De kerk van Okegem.
Claudia Van den Houte De kerk van Okegem.
Vijf Ninoofse kerken worden op zondag 2 juni extra in de kijker gezet naar aanleiding van Open Kerkendag.

De meeste kerken in Groot-Ninove zijn elke dag open, maar zondag is er in vijf kerken plaats voor iets extra. Het thema is ‘emoties’. In Outer-Herlinckhove valt er in de Sint-Amanduskerk tussen 9 en 19 uur heel wat te beleven rond het subthema ‘Geborgenheid’. In de kerk van Nederhasselt wordt gefocust op ‘Boosheid en kwaadheid’ met Bijbelteksten, prenten, verhalen, maar ook schilderijen van Koen Penninck en gedichten van Marc Van der Meeren. Je kan er terecht van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur.

De Abdijkerk in Ninove kreeg als thema ‘Vreugde’. Er zal tussen 9 en 16 uur onder meer aandacht gaan naar de symboliek binnen de kerk. In de OLV-Presentatiekerk van Okegem zullen dan weer veel emoties aan bod komen, vooral ‘angst’. In de namiddag om 15 uur kunnen bezoekers er onder meer terecht voor mooie orgelklanken en koorgezang. In de Sint-Pieter en Sint-Berlindiskerk in Meerbeke ten slotte zijn de schijnwerpers gericht op ‘Hoop en Verlangen’. Kunstenaar Kurt Coppens stelt er tussen 9 en 18 uur zijn werk tentoon.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.