Vernieuwde boek 'Ninovieters Kaffeegieters' voorgesteld

Auteur Erik De Schryver met zijn vernieuwde boek 'Ninovieters Kaffeegieters'.
Claudia Van den Houte Auteur Erik De Schryver met zijn vernieuwde boek 'Ninovieters Kaffeegieters'.
‘Ninovieters Kaffeegieters’, het legendarische boek over het Ninove van vroeger, is opnieuw te koop. Het gaat om een volledig herwerkte versie, uitgebreid met nieuwe thema’s en met nog meer foto’s en duiding. Auteur Erik De Schryver stelde het vernieuwde boek voor in de Kantfabriek.

Na het grote succes van het eerste fototboek uit 1982 en gezien de grote vraag die er was bij de Ninovieters, werkte De Schryver aan een vernieuwde versie van zijn boek 'Ninovieters Kaffeegieters'. Het nieuwe boek, dat werd uitgebreid met nog meer foto's, thema's en duiding - goed voor 60 extra pagina's - is nu klaar en te koop. Het oorspronkelijke boek belichtte de Ninoofse geschiedenis van 1850 tot 1950, exact 100 jaar dus. Het nieuwe boek gaat verder, tot de fusie in 1977.

Zoals we eerder al schreven, verzamelde De Schryver zijn informatie en foto’s onder de mensen. "De goodwill die ik heb mogen ondervinden, is ongelofelijk", vertelt De Schryver. "Zonder die goodwill zou het niet gelukt zijn. Dit boek is nog vollediger dan het eerste. Aan het eerste boek heb ik drie jaar gewerkt. Aan het nieuwe boek negen à tien maanden, maar dan wel intensiever. Nu had ik immers een deadline."

De Schryver was tijdens de voorstelling dan ook heel blij en opgelucht. "Het boek ziet er heel goed uit. Fotografie is een geschenk. Wij zullen nooit weten hoe de mensen er in de 18de en in de eerste helft van de 19de eeuw eruit zagen." 

Ninovieters Kaffeegieters’ is te koop tegen 30 euro in het toeristisch bezoekerscentrum Hospitaalkapel, Burchtstraat 44.

Auteur Erik De Schryver tekent zijn boek.
Claudia Van den Houte Auteur Erik De Schryver tekent zijn boek.
Yvan Roelandt van VVV-Ninove vzw, die het boek uitgaf, auteur Erik De Schryver en toerismeschepen Alain Triest op de sofa in de Kantfabriek, waar 'Ninovieters Kaffeegieters' werd voorgesteld.
Claudia Van den Houte Yvan Roelandt van VVV-Ninove vzw, die het boek uitgaf, auteur Erik De Schryver en toerismeschepen Alain Triest op de sofa in de Kantfabriek, waar 'Ninovieters Kaffeegieters' werd voorgesteld.
Yvan Roelandt van VVV-Ninove vzw, die het boek uitgaf, auteur Erik De Schryver en toerismeschepen Alain Triest op de sofa in de Kantfabriek, waar 'Ninovieters Kaffeegieters' werd voorgesteld.
Claudia Van den Houte Yvan Roelandt van VVV-Ninove vzw, die het boek uitgaf, auteur Erik De Schryver en toerismeschepen Alain Triest op de sofa in de Kantfabriek, waar 'Ninovieters Kaffeegieters' werd voorgesteld.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.