Veel interesse voor ambachtenmarkt op Erfgoeddag

zeeldraaien
Claudia Van den Houte zeeldraaien
Zo’n 600 mensen hebben zondag op Erfgoeddag een bezoek gebracht aan de ambachtenmarkt in buurthuis Berdam, de vroegere ‘nieuwe kerk’.

Daar waren er tal van ambachtsmannen en -vrouwen te zien, waaronder een stoelenmaker, een imker, een stoffeerder, een houtsnijder, een pottenbakster, mandenvlechtsters, boekbinders en nog veel meer. Naast de ambachtenmarkt was er ook nog een tentoonstelling over vakmanschap en ambachtelijke beroepen, een erfgoedwandeling en zetten de drie maalvaardige molens van Ninove de deuren open.

Cultuurcoördinator Ben Schokkaert noemde het “één van de beste Erfgoeddagen van de voorbije tien jaar”. Ook schepen bevoegd voor Erfgoed Henri Evenepoel sprak van een geslaagde editie van Erfgoeddag. “We hebben de weinige ambachtslieden die er in Ninove nog zijn uitgenodigd in de hoop dat hun stiel nog lang mag blijven bestaan”, aldus Evenepoel. “Er waren bezoekers van Halle, Geraardsbergen en zelfs Wervik en ook zij waren verrast over wat er hier allemaal te zien is.”

“Dit is een erkenning voor al onze ambachten, gilden, stielmannen, handenarbeiders,... Zij waren het die in het verleden de technieken beheersten en zaken maakten die geleid hebben tot het erfgoed van vandaag”, zegt Wilfried Jacobs van de Erfgoedraad.

zeeldraaien
Claudia Van den Houte zeeldraaien
Er werd ook brood gebakken.
Claudia Van den Houte Er werd ook brood gebakken.
Er waren ook glas- en loodwerkers.
Claudia Van den Houte Er waren ook glas- en loodwerkers.
Er waren ook boekbinders.
Claudia Van den Houte Er waren ook boekbinders.
een lacéwerkster
Claudia Van den Houte een lacéwerkster
Imkershuis Van Ongeval was er ook bij.
Claudia Van den Houte Imkershuis Van Ongeval was er ook bij.
een houtdraaier
Claudia Van den Houte een houtdraaier
Ook een kant- en textielatelier was aanwezig.
Claudia Van den Houte Ook een kant- en textielatelier was aanwezig.
glas- en loodwerkers
Claudia Van den Houte glas- en loodwerkersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.