Vaderlandslievende verenigingen herdenken Wapenstilstand in Appelterre

De herdenking van Wapenstilstand in Appelterre. Vaandeldraagster Marie-Therese Hautman droeg het origineel
vaandel van de O.M.B.R. Ninove.
rv De herdenking van Wapenstilstand in Appelterre. Vaandeldraagster Marie-Therese Hautman droeg het origineel vaandel van de O.M.B.R. Ninove.
In Appelterre hebben de vaderlandslievende verenigingen van Groot-Ninove maandag Wapenstilstand herdacht.

De plaatselijke Strijdersbond voor de Vrede, de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, de stedelijke basisschool De Oogappel en het Ninoofse stadsbestuur sloegen de handen in elkaar voor de herdenking. Eerst was er een herdenkingsmis in de kerk van Appelterre, opgeluisterd door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia en het Sint-Gertrudiskoor, voor de oorlogsslachtoffers. Onder meer Ninovieter Sigmond Ghijssels, vaandeldrager en geboren op D-day (6 juni 1944) droeg er een passend gedicht voor. Zijn echtgenote Marie-Therese Hautman droeg het origineel vaandel van de O.M.B.R. Ninove tijdens de bloemenhulde aan het oorlogsmonument in Appelterre, na de misviering. Er werd afgesloten met een receptie in zaal ‘Pax’, waar de leerlingen van De Oogappel hun werkstuk over vrede voorstelden.

Burgemeester Tania De Jonge legt bloemen neer tijdens de herdenking van Wapenstilstand in Appelterre.
rv Burgemeester Tania De Jonge legt bloemen neer tijdens de herdenking van Wapenstilstand in Appelterre.
De herdenking van Wapenstilstand in Appelterre. Vaandeldraagster Marie-Therese Hautman droeg het origineel
vaandel van de O.M.B.R. Ninove.
rv De herdenking van Wapenstilstand in Appelterre. Vaandeldraagster Marie-Therese Hautman droeg het origineel vaandel van de O.M.B.R. Ninove.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.