Twintiger met geweld om het leven gebracht in Appelterre-Eichem

Het labo kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen.
Koen Baten Het labo kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen.
In Appelterre-Eichem bij Ninove is zondagochtend een jongeman dood aangetroffen in een steegje op het Dorp. Wie hem daar heeft aangetroffen is niet duidelijk. Het staat vast dat hij met geweld om het leven werd gebracht. De straat werd volledig afgesloten door de politie en het parket en het labo kwamen ter plaatse voor een onderzoek. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het lichaam van de man werd ontdekt rond 10 uur zondagochtend. De politie kwam meteen ter plaatse en sloot de plaats af met een politielint. Ook het parket en het labo werden verwittigd en kwamen ter plaatse om een sporenonderzoek te doen. Opmerkelijk is dat de man werd aangetroffen in een smal steegje naast enkele huizen. Dat kan enkel gebruikt worden als wandelpad. De jongeman woonde in de buurt van de steeg waar hij werd aangetroffen. Op de plaats van het misdrijf werd heel wat bloed aangetroffen. Het is duidelijk dat hij met geweld om het leven werd gebracht, mogelijk met een wapen. De jongeman is van vreemde origine.

Het parket bleef bijna een hele dag ter plaatse. Ook in de woning van de jongeman werd een onderzoek gehouden. Ook de auto waarmee hij reed werd gecontroleerd door het labo en het parket. Of het om een afrekening gaat in het milieu is voorlopig nog onduidelijk. 

De politie en het parket kwamen ter plaatse.
Koen Baten De politie en het parket kwamen ter plaatse.

Rustig dorpje

De buurtbewoners hebben geen flauw idee wat er op dit moment gebeurd is, maar zijn wel geschrokken. “Dit verwacht je absoluut niet in zo een rustig dorpje als hier", klinkt het. Een andere bewoner uit de buurt hoorde wel een ruzie, maar of dat met het overlijden van de persoon te maken heeft is op dit moment niet duidelijk. 

De politie wil niet veel meer informatie kwijt, behalve dat het een verdacht overlijden is. Er is een wetsgeneesheer  aangesteld.