Teledienst houdt ‘Kerstbabbel bij een pannenkoek’ voor eenzame Ninovieters

De kerstbabbel bij Teledienst Ninove.
Claudia Van den Houte De kerstbabbel bij Teledienst Ninove.
In het sociaal restaurant van vzw Teledienst Ninove konden eenzame Ninovieters of inwoners die graag andere mensen wilden ontmoeten dinsdagnamiddag terecht voor een ‘Kerstbabbel bij een pannenkoek’.

“We hoorden dat het jaarlijkse kerstfeest voor eenzame Ninovieters dit jaar werd afgelast en wilden daarom graag zelf iets organiseren”, vertelt Sofie Van Keymolen van vzw Teledienst Ninove. “Onze kok was echter in verlof, daarom kozen we ervoor om op 24 december mensen uit te nodigen voor een pannenkoek en een babbel. We hebben de tafelindeling veranderd, zodat de mensen in grote groepen bijeen zitten en gemakkelijk met elkaar kunnen praten. We hebben ook briefjes met vragen zoals ‘Wat is het mooiste wat er met jou gebeurd is dit jaar’ op de tafels gelegd, om mensen nog vlotter met elkaar te doen praten. Voor de pannenkoeken werken we met een vrije bijdrage: iedereen betaalt hoeveel hij wil”, aldus Sofie.

Marcella Bulterijs vindt het een mooi initiatief: “Ik kom al van bij de start van het sociaal restaurant naar hier.” Zij kwam samen met haar kleinzoon Simon, haar zoon en vrienden. Ook Benny Schaillee kwam langs, die onlangs bekendmaakte dat hij een vereniging voor eenzame mensen start. “Ik weet wat het is om alleen te zijn, ik heb zelf geen familie meer”, zei hij. En hij is niet alleen. “Vele mensen blijken geïnteresseerd om samen met mij de vereniging op te richten.”

Marcella Bulterijs met haar kleinzoon Simon Pieters en een vriend tijdens de kerstbabbel bij Teledienst Ninove.
Claudia Van den Houte Marcella Bulterijs met haar kleinzoon Simon Pieters en een vriend tijdens de kerstbabbel bij Teledienst Ninove.
 Stefaan Van De Kerckhove van Teledienst Ninove en Benny Schaillee tijdens de kerstbabbel bij Teledienst Ninove.
Claudia Van den Houte Stefaan Van De Kerckhove van Teledienst Ninove en Benny Schaillee tijdens de kerstbabbel bij Teledienst Ninove.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.