Steunactie voor Ark van Pollare

Dilbeeks schepen Karel De Ridder schonk al enkele voederzakken aan de Ark van Pollare. Samen met Els De Saveur van de Ark gaf hij de dieren gisteren eten.
Foto Mozkito Dilbeeks schepen Karel De Ridder schonk al enkele voederzakken aan de Ark van Pollare. Samen met Els De Saveur van de Ark gaf hij de dieren gisteren eten.
Dilbeek springt in de bres voor de Ark Van Pollare. Het dierenasiel ving 109 dieren op nadat ze op een weide in Sint-Ulriks-Kapelle in beslag werden genomen. Om het asiel te steunen, zet de gemeente Dilbeek een inzamelactie op poten.

Midden maart liet de lokale politie van Dilbeek 109 verwaarloosde dieren in beslag nemen. De dieren werden meteen opgevangen door de Ark van Pollare. "Maar dat heeft ook zijn prijskaartje", zegt Els De Saveur van de Ark. "Intussen maakten we al 2.000 euro extra kosten. Het parket beslist wat er met de dieren gebeurd, maar de uitspraak laat op zich wachten. Alle dieren moeten elke dag eten krijgen. De kosten lopen erg hoog op."


Het dierenasiel klopte aan bij het gemeentebestuur van Dilbeek. Karel De Ridder, schepen van Milieu van Dilbeek, wil het dierenasiel helpen. "Daarom zetten we een inzamelactie op touw", zegt De Ridder. "We vragen de Dilbekenaren - en Ninovieters - om hun goed hart te tonen en een geldbedrag te doneren aan de vzw. Via verschillende kanalen zullen onze inwoners op de hoogte gebracht worden van de problematiek."


Om het initiatief kracht bij te zetten, schonk De Ridder 300 euro aan de Ark. Wie de Ark financieel wil steunen, kan dat via het rekeningnummer BE71 3631 32002 9669 op naam van Ark van Pollare vzw. (MEN)