Stemmen in Ninove verliep niet overal even vlot

Na 14 uur, als de stembureaus normaal dichtgingen, stond er nog een rij wachtenden aan stembureau 22 in de wijk Groeneweg.
Claudia Van den Houte Na 14 uur, als de stembureaus normaal dichtgingen, stond er nog een rij wachtenden aan stembureau 22 in de wijk Groeneweg.
De stembusgang verliep zondag niet overal even vlot in Ninove.

Aan verschillende stembureaus stonden er heel lange wachtrijen. Heel wat mensen stonden meer dan een uur aan te schuiven. In buurthuis De Pallieter werden er daarom twee extra stemhokjes geïnstalleerd. In één van de stembureaus in de basisschool in wijk Groeneweg zou er zich een incident hebben voorgedaan. Eén van de bijzitters droeg een hoofddoek, wat niet naar de zin zou geweest zijn van één van de stemmers. Die zou zijn stembiljet naar de voorzitter hebben gegooid. Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) kon niet zeggen of dat klopt.

Sommige Ninovieters stelden zich ook vragen over hun privacy, aangezien de kiezerslijsten met naam en adres van de kiezers op sommige plaatsen publiek in de wachtruimte uithingen.

De stembureaus in de wijk Groeneweg in Ninove. Aan sommigen was het erg lang wachten, aan andere gingen het dan weer vlot.
Claudia Van den Houte De stembureaus in de wijk Groeneweg in Ninove. Aan sommigen was het erg lang wachten, aan andere gingen het dan weer vlot.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Danielle Duym

    Ik heb anderhalf uur mogen aanschuiven in de Groeneweg maar ik vond het niet erg. Het was prachtig weer en ik had een goede babbel met kennissen. Zo erg was het allemaal niet.