Stad vangt geen extra asielzoekers op, maar wil vijf geschorste opvangplaatsen snel heropenen

Illustratiebeed - Tijdelijke opvangcentrum van Fedasil in Lommel
photo_news Illustratiebeed - Tijdelijke opvangcentrum van Fedasil in Lommel
De stad Ninove gaat niet in op de vraag van Fedasil om het aantal opvangplaatsen voor asielzoekers te verhogen. Wel wil ze vijf opvangplaatsen heropenen, zodat Ninove opnieuw negen opvangplaatsen heeft.

In totaal beschikt de stad momenteel over negen opvangplaatsen voor asielzoekers: vijf plaatsen voor alleenstaande mannen en twee keer twee plaatsen voor een gezin met kind of alleenstaanden. Het OCMW schorste vorig jaar evenwel tijdelijk vijf plaatsen omdat er verbeteringswerken moesten gebeuren. Die werken zijn nog bezig. Omdat er op dit moment geen andere panden zijn die kunnen dienst doen als opvangplaats, zal Ninove niet ingaan op de vraag van Fedasil om het aantal opvangplaatsen voor asielzoekers te verhogen. Het bestuur wil eerst de vijf geschorste plaatsen zo snel mogelijk heropenen om zo opnieuw negen volwaardige, kwaliteitsvolle plaatsen te hebben. 

“Het gaat niet zelden om mensen uit oorlogsgebieden die in hun thuisland of tijdens hun vlucht naar het westen zeer traumatische ervaringen hebben beleefd”, aldus schepen voor Integratie Veerle Cosyns (Samen/CD&V). “Als we ervoor willen zorgen dat hun integratie goed verloopt, dan is het belangrijk hier aandacht aan te besteden, hen uit hun isolement te halen en hen te ondersteunen in het opbouwen van een sociaal netwerk in onze stad. De kwaliteit van de opvang is voor mij dan ook belangrijker dan de kwantiteit.” 

De stad hoopt de vijf plaatsen eind dit jaar weer te kunnen openen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bob(Robert) Bruyland

    Hou die plaatsen voor mensen die het moeilijk hebben en toch nog belastingen betalen.