Stad gaat optreden tegen hondenpoep in wijk Hof Ter Duyst: GAS-boete tot 350 euro

Claudia Van den Houte
De stad Ninove gaat de strijd aan tegen hondenpoep in wijk Hof Ter Duyst.

Zowel de wijkagent als de dienst integrale veiligheid kregen meldingen binnen over het achterlaten van hondenpoep in de wijk. De bewoners hebben nu allemaal een brief in de bus gekregen waarin gewezen wordt op dit ‘overlastprobleem’. De stad benadrukt in die brief onder meer dat het opruimen van hondenpoep altijd verplicht is in Ninove, ook in de grasperken, voor wie met zijn hond gaat wandelen. 

Ze kondigt ook aan dat er gerichte controles zullen komen in de wijk, zowel door de lokale politie als door de dienst Integrale Veiligheid, “naar het bijhebben en gebruik van recipiënten” (zoals hondenpoepzakjes, red.). Overtreders riskeren een GAS-boete tot 350 euro. “Bewoners die het probleem wensen aan te kaarten, kunnen een affiche voor achter de ruit aanvragen bij de dienst Integrale Veiligheid van de stad”, klinkt het nog in de brief.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • MARIE Ghijsels

    Ook aan de lindebomen ter hoogte van de middenstraat ligt er constant hondenpoep al verschillende keren klacht ingediend beloofde op de gemeente van een verbodsbord voor verboden hondenpoep al meer Daan 3 jaar maar sturen hun kat .ook voor de mensen die het gras moeten af doen is het zeer onaangenaam krijgen het in hun gezicht en mond en de geur ginder is niet te harden voor de omwonenden .zelf affiche gemaakt maar vegen er hun gat aan maakt niets uit verbodsteken zou zeker helpen .

  • Geert Van der borght

    Er moet niet alleen ginder controle zijn maar overal zelf de wijkagent reeds aangesproken en zelfs de naam voorgegeven van de persoon er veranderd niks(rond het oude postplein) .